TIFF 2020 | Reprogramat

După cum știți deja, în România, starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună de zile, ceea ce înseamnă că izolarea, distanțarea socială și toate măsurile de până acum rămân valabile. Din păcate majoritatea evenimentelor vor fi anulate sau reprogramate. Printre ele se numără și TIFF, cel mai important festival de film din România. Pentru aceia dintre voi care nu știți, festivalul se desfășoară în fiecare an din 2002 încoace. Este și primul festival internațional de film de lungmetraj din România și se numără printre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.

În fiecare an, finalul lunii mai și începutul lunii iunie erau dedicate filmului, la cel mai important eveniment de acest gen de la noi din țară. Însă, având în vedere situația actuală, evenimentul nu poate să mai aibă loc. Orcât de mult și-ar dori organizatori și noi deopotrivă, siguranța noastă a tuturor este cea mai importantă.

Ediția cu numărul 19, programată pentru, 29 mai – 7 iunie 2020, nu mai poate avea loc între datele anunțate. O decizie legată de noile date depinde de foarte multe aspecte, motiv pentru care încă nu știm când ne vom putea bucura de TIFF 2020. 

Între timp însă, dacă ești cinefil, dar și dacă vrei să susții eveniemntul, poți intra pe platforma de streaming a festivalului TIFF Unlimited. Platforma oferă în fiecare weekend de #CaranTIFF, filme gratuite pentru cei din afara granițelor, iar în viitor te vor aștepta și unele experiențe cinematic-culinare, spectacole de teatru și multe alte surprize.

De asemenea, parte din echipa TIFF s-a implicat în lansarea inițiativei #UnSingurCluj, menită să centralizeze și să sincronizeze eforturile județului Cluj în lupta cu epidemia. Poți strijini și urmări acțiunipe pe unsingurcluj.ro.