[VIDEO] FILM: THE FATE OF THE FURIOUS 8 (2017)

Am auzit zeci de păreri. Că-i consumat, că din Tokyo Drift nu au mai văzut o cursă pe bune și că aproape toți merg doar de dragul răposatului Paul, curioși să afle cine o să îl înlocuiască. Eu nu-s de aceeași părere, ba chiar am ieșit din sală plăcut impresionat. Chit că este al optulea episod al francizei „Fast&Furious”, povestea încă are continuitate. Este adevărat că filmul nu mai este despre curse ilegale și că personajele ce odinioară făceau drifturi prin parcări ajung acum să se bată parte în parte cu un submarin. A opta parte a seriei este la fel de incitantă ca și primele, mai ales că efectele speciale sunt insesizabile. Chiar și în momentele când totul sare în aer.

Filmul ”The Fate of the Furious 8” s-a bucurat de un debut excelent în cinematografele din SUA, și a înregistrat încasări de 100,2 milioane de dolari în prima săptămână de la lansare. Aceste cifre îl plasează binișor pe locul al doilea la categoria box-office, în spatele liderului seriei, Fast & Furious 7, ce atins recordul de 147,2 milioane de dolari într-o perioadă similară.

În regia lui Felix Gary Gray, filmul prezintă o situație inițială de echilibru. Dom, personajul principal interpretat de Vin Diesel, și Michelle Rodriguez, care o joacă pe Lett, se află în luna de miere pe plajele călduroase din Cuba, ceea ce lasă restul echipei departe de acțiune. Întorsătura introdusă de noul regizor o reprezintă Charlize Theron, în rolul unei femei misterioase ce reușeste să rupă legăturile echipei lui Dom, ba mai mult, îl aduce pe acesta în punctul de a-și trăda vechii camarazi.

Cunoscut pentru regia ușor dramatică din ”The Sea of Trees” și din ”Straight Outta Compton”, ambele lansate în 2015, Felix Gary Gray îl pune pe protagonistul noii pelicule în ipostaza de a fi vulnerabil. Un copil apărut din neant prin scenariu schimbă toate calculele, pentru toată lumea.

Această serie iute și furioasă a debutat în anul 2001 și îl avea în rolul principal pe Paul Walker. El a rămas vedeta seriei până în 2015, adică la pelicula cu numărul șapte, când Walker a ieșit din scenă exact așa cum a intrat: în viteza mașinii. Cum filmările se aflau în toi, actorul a fost înlocuit de o imagine generată pe computer.

Cele 136 de minute încărcate cu acțiune, suspans si adrenalină rulează în cinematografele românești din 21 aprilie. Ca un norocos ce s-a regăsit pe lista selectă a avanpremierei de pe malul Dâmboviței, pot să-ți garantez că merită deranjul și banii pe bilet. Dar și cuvântul meu cântărește cât cel al unui fan declarat al seriei, un entuziast a cărui judecată ar putea să fi fost ușor tulburată la vederea unei pelicule care nu-ți lasă nici măcar timp să respiri.