Terase unde poți lucra liniștit

Probabil și tu te-ai regăsit, la un moment dat, într-o situație care nu-ți permitea să lucrezi la birou. Iar pe tine țâțâia cămașa de treabă. Sau…aveai de învățat și nu voiai să stai la cămin sau în garsonieră. Sau… poate că voiai pur și simplu un loc unde să evadezi și de unde să te inspiri. Am luat, zilele acestea, la pas câteva terase din București. Fiecare cu povestea ei. Sunt locuri unde poți merge oricând să lucrezi, să citești ceva sau să te relaxezi.

Prima oprire a fost la Acuarela, pe strada Polonă, undeva între Ștefan cel Mare și Piața Romană. Un local cochet, un mic bistro pentru comunitatea de artiști din Bucureștidupă cum chiar ei se recomandă.  Adevărul este că decorul de acolo nu seamănă cu niciun altul din Capitală. Totul este plin de culoare și mai mult decât atât, acolo poți găsi liniștea și semnalul WiFi de care ai nevoie pentru a-ți termina treaba.  Inspirația te învăluie rapid, mai ales dacă o momești cu o limonadă. Zmeură sau pepene, dacă mă întrebi pe mine. Iar dacă tastatul și…visatul în timpul zilei îți fac foame, ia cu încredere un burger de la Acuarela.  Nu i-am încercat dar aș putea să garantez pentru ei!

A doua oprire a fost la Coftale, unde se spune că poți bea una dintre cele mai bune cafele din București. Terasa nu este foarte mare, însă este plină de verdeață și în general învăluită în… liniște.  Am mers acolo puțin după prânz, iar la mai bine de jumătate din mesele de afară stăteau oameni care lucrau și ciuguleau de-ale gurii printre două rapoarte. Dacă te afli în zonă, nu ți-au băut cafeaua și ai un stres legat de muncă sau facultate, Coftale e locul perfect. Adresa: strada Ștefan Mihăileanu,  numărul 42.

Al treilea local poate reproduce perfect atmosfera din propria ta grădină de vară, dacă ai așa ceva. Dacă nu, iată încă un motiv să te muți cu munca din birou sau de-acasă la Terasa Verona.  Mă rog, cât te ține bateria la laptop, pentru că pe afară nu sunt prize. Pe de altă parte, dacă pur și simplu vrei să vii și să citești ceva, intri pe la Cărturești Verona, librăria aflată în aceeași incintă. Apoi, te liniștești la umbra unui copac, comanzi ceva de băut și brusc ziua ta va fi mai bună. Terasa se află pe strada Arthur Verona 13-15.

Cea de-a patra terasă este puțin diferită. Se numește 1000 de Chipuri, iar aici găsești un meniu cu peste 500 de sortimente de vinuri din întreaga lume. Poți lua loc în interior, într-un decor ce o să te facă să te simți ca într-o cramă, sau poți sta pe terasă. Dintre toate, ideea de lucru cu un vin bun pe masă mi se pare cea mai mișto. În plus, înainte să plec, domul din spatele barului mi-a zis că în viitorul apropiat, pe lângă cele 500 de sortimente vor mai veni alte 300 de vinuri din toate colțurile lumii.  Cele ”1000 de Chipuri” se află în incinta Hotelului Caro, pe bulevardul Barbu Văcărescu.

Terasa Glucoza Bar este una tânără și extrem de fresh. Deschisă de numai trei ani, beneficiază de un design plăcut, urban. În meniu ai de la supe reci la frappe-uri delicioase și deserturi cu fructe proaspete.  Iar barmanii se laudă cu tot felul de cocktail-uri. Glucoza Bar este exact lângă terasa prezentată mai sus, în incinta aceluiași Hotel Caro.