[VIDEO] Cum mi-am ”construit” un laptop din bucăți

Proiectul!

Mă plictiseam într-o seară și am intrat pe unul din „site-urile de reduceri”, cum îi spune unul dintre prietenii mei. Mă refer aici desigur, la olx, okazii și altele. Mi-am adus aminte de o idee mai veche a mea, aceea de a „resuscita” un laptop aproape decedat, așa cum faci cu o mașină clasică. Mai am câteva pe care le-am adus în stare de funcționare, unul din ele cu doar 16 MB RAM.

Acesta era însă un proiect mai special, voiam un laptop solid pe care să îl muncesc toată ziua și care să mă coste cât mai puțin posibil. Aventura a început cu un „barebone” – carcasa cu placa de bază și procesor, foarte ieftină. 350 de lei și un drum de 500 de metri la 11 noaptea, plus o întâlnire semi-dubioasă într-un taxi ca să îl testez. Știam ce iau, am reparat modele similare în trecut.

Acasă l-am făcut bucățele, cu grijă, și l-am curățat de arăta ca ieșit din mâna chinezilor ce l-au asamblat.

Câteva săptămâni mai târziu…

Și ore bune de căutat pe internet componente lipsă și cât mai ieftine, am găpsit tot ce îmi trebuia. Am spus că nu vreau să dau pe el șase salarii, atât cât costa primul model similar de care m-am îndrăgostit, cred că era un T40, pe vremea aceea cu sigla IBM.

Într-un final, în aplauzele consoartei și ale colegilor care făceau mișto de mine, așa drăgăstos cum se poartă, era complet. Și mai rapid decât jumătate din laptop-urile „miștocarilor”. De la Zero la Windows 10 în mai puțin de 20 de secunde, 22 până se activează senzorul pentru amprenta cerută pentru autentificare. Da, are și așa ceva.

Sunt sigur că te interesează cât m-a costat, nu? Sau poate vrei să știi cum poți să îți faci și tu unul. Urmărește clipul și lasă-mi un comentariu, ori aici, ori pe YouTube. Îți răspund cu drag!

Mă duc să mai strâng ceva șuruburi la el. Over and out!