Tot ce trebuie să știi despre Summer Well 2019

Credeai că odată cu Untold s-a terminat sezonul festivalurilor de muzică? Nicidecum. Ba mai mult, mai urmează alte câteva evenimente la fel de interesante. Summer Well este unul dintre cele mai longevive și populare festivaluri de muzică din România. Ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție, Summer Well se desfășară între 10 și 11 august 2019 la deja cunoscutul Domeniu Știrbey de la Buftea. 

Anul acesta, headlinerii de pe scena principală a festivalului sunt trupele “The 1975”, “The National”, “Jungle” și “Razorlight”. Ca de obicei, evenimentul începe vineri, 9 august, cu Night Picnic, în cadrul căruia vor cânta Orchestra Simfonică din București și Son Lux. Știi probabil că Orchestra Simfonică a performat și anul trecut, iar după succesul înregistrat, au revenit și anul acesta. Abordarea este una extrem de interesantă și nu trebuie ratată. Orchestra Simfonică va interpreta într-o manieră clasică cele mai cunoscute piese ale artiștilor care vor urca pe scenă în cele două zile de festival. Picnicul începe la ora 21:30 cu concertul orchestrei, iar de la 23:00 este rândul celor de la Son Lux.

Cunoscuta scenă Red Bull Music este transformată anul acesta de cei de la Subcarpați într-un “iarmaroc”, iar pe lângă concertele trupei vor avea loc și ateliere de beaturi, ateliere de măști tradiționale și alte meșteșuguri. Un adevărat iarmaroc modern. Ziua de sâmbătă începe cu Red Rum Club de la ora 18:45, urmată de Tender de la 20:15, Pale Waves de la 22:00 și de la 23:45 The 1975. Pe scena Red Bull Music Stage, după concertul celor de la Subcarpați, de la 22:45 urmează IAMDDB. Însă, seara nu se încheie aici. De la 23:00 începe afterparty-ul cu Spp apoi Nicecream FM.

A doua zi de festival debutează de la 17:15 cu Zola Blood, Black Honey de la 18:45, Maribou State de la 20:15, iar de la 22:00 vor cânta Razorlight. În încheiere, de la 23:45, pe scena pricipală vor cânta cei de la The National. Pe Red Bull Music Stage petrecerea începe la 21:30 cu concertul Bobby Basil, continuă apoi cu AJ Tracey de la 22:45. 

Să nu uităm de Afterparty! De la 23:00 urcă pe scenă Zimbru, iar de la 01:30 David August.

Nu ți-ai luat deja bilet și ți-am deschis apetitul de festival? Prețul unui abonament a fost de 295 lei + taxe până pe data de 8 august. Acum costă 345 lei în zilele festivalului. Pentru o zi de festival, prețul biletului este de 264,60 lei, iar dacă vrei doar la afterparty ai de plătit 124,20 lei. 

În ambele zile, adică pe 10 și 11 august, accesul pe Domeniul Știrbey, se va face de la ora 18:00. Însă, vineri, 9 august, cu ocazia Night Picnic, accesul se va permite începând cu ora 18.00. 

Cum ajungi la festival? Cu mașina sau dacă preferi, cu mijloacele de transport în comun. Festivalul Summer Well se bucură de funcționarea unei linii speciale STB (vineri, sâmbătă și duminică), care face legătura între București și Domeniul Știrbey. Autobuzele vor circula la fiecare jumătate de oră, iar durata unei călătorii durează tot cam 30 de minute. Tariful va fi de de șapte lei pentru cei care au portofel electronic RATB și cu 1,6 lei mai mult pentru cei ce își vor cumpăra bilete din stația de autobuz. 

Distracție plăcută!