Știai că cel mai folosit articol vestimentar din garderoba ta are parte de cea mai puțină atenție? Le speli cu oricare alte haine, indiferent de temperatură ori durată, multe ajung stinghere fără pereche și așa mai departe. Nu că ar fi pe lista hainelor importante, dar au și ele nevoie de o minimă îngrijire dacă nu vrei să le schimbi… ca pe șosete.. adică foarte des. Și nu pentru că ar fi cine știe ce scumpe, dar pentru că nu li se acordă importanța cuvenită. Îți amintești ultima oară când ți-ai cumpărat șosete? Sigur a fost un moment în care aveai neapărat nevoie.

Dacă te-am convins că și șosetele au nevoie de mai multă atenție, hai să vedem cum trebuie îngrijite. Cea mai des întâlnită problemă la șosete o reprezintă rupturile din dreptul călcâului sau degetelor. În cazul degetelor, problema sunt unghiile prea mare, iar în cazul călcâiului purtatul excesiv. Această problemă se rezolvă rapid și sunt sigur că îți dai seama cum. Aruncă-le!

Mirosul neplăcut este cauzat de transpirația combinată cu materialele sintetice din care este compusă încălțămintea. Este important să ai mare grijă ca șosetele să fie mereu uscate și curate, altfel riști să imprimi pantofilor un miros neplăcut de care apoi este aproape imposibil să scapi. Sfatul meu? Uită de spray-ul pentru pantofi. Dacă încălțămintea este udă ori a prins deja miros, spray-ul nu face altceva decât să se amestece într-un cocktail de mirosuri. Deci, nimic mai plăcut.

Prin urmare, dacă ai șosete ori haine care au prins miros neplăcut este bine să le speli separat de restul hainelor. Ca un tips, poți folosi bicarbonat și zeamă de lămâie pentru a elimina mai ușor mirosurile. Șosetele noi colorate este bine să le speli separat de restul. Nu de alta, dar nu vrei ca toate celelalte să preia din culoare. Eu am stricat o pereche roșie pentru că am scăpat una alături de haine negre.

Alte nevoi speciale nu au șosetele. Spală-le separat, folosește detergent suficient și evită-le pe cele sintetice. Dacă porți șosete invizibile te sfătuiesc să alegi unele cu gel la călcâie. Nu-ți vor aluneca în timpul purtării și nici nu vei face bătături.

În rest, nu este nevoie de cine știe ce bătăi de cap. Dacă ții cont de aceste câteva aspecte, șosetele tale vor avea o viață mai lungă, iar tu nu vei avea emoții când va fi nevoie să te descalți. Și un ultim sfat: ține mereu în dulap cel puțin o pereche de șosete noi. Ideal, bluemarin…

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.