Una dintre primele schimbări pe care le facem când vine vorba de ținutele sezonului rece se referă la culori. Involuntar simțim nevoia să lăsăm de-o parte albul, culorile și imprimeurile și să trecem la nunațe specifice anotimpului. La fel ca și primăvara, toamna este pur și simplu o explozie de culoare, iar o simplă privire în jurul tău te poate ajuta să găsești o mulțime de combinații potrivite. Funzele galbene, arămii, alături de trunchiurile copacilor, fructele de toamnă, cerul și în general întreg peisajul nautural compun o armonie perfectă de culori. Nu înseamnă totuși că trebuie să treci direct la culori de pământ și la griuri. O pată de culoare ori un accesoriu pastelat te pot scoate cu ușurință din monotonia momentului. Totuși, este de evitat să porți alb, culori foarte stridente și printuri specifice verii. Pur și simplu acestea nu se încadrează în peisaj, iar sentimentul și dorința de a fi în armonie cu natura din punct de vedere coloristic sunt cât se poate de naturale. Suntem una cu natura și oricât de mult am vrea să nu credem asta, ea ne influențează foarte mult rimtul și starea de spirit.

La polul opus cumva, sunt aceia care preferă ținutele allblack. Recunosc, și eu mă înscriu în această categorie. Deși îmi plac și ținutele colorate, iar vara îmi place foarte mult să port alb, tot ținutele allblack sunt cel mai mult pe gustul meu. Mă simt bine camuflat într-o ținută simplă, unitară, dar care nu este deloc anostă dacă-i oferi o notă personală. Ținutele compuse în întregime din elemente negre nu sunt nici triste și nici anoste, ci pur și simplu reprezintă dorința de a nu ieși neapărat în evidență prin culoare. Pentru unii sunt cea mai bună alegere pentru că nu-și bat capul cu culorile, pentru alții oferă avantajul de a ascunde anumite imperfecțiuni ale corpului, iar pentru alții sunt pur și simplu un exercițiu de imaginație. Pentru că, să faci dintr-o ținută allblack, pe care o cataloghezi din start ca simplă și anostă, într-una extrem de interesantă, înseamnă să ai multă imaginație și încredere în tine. Acest tip de combinație este una extrem de versatilă și ofertantă, motiv pentru care m-am gândit să-ți prezint câteva idei de ținute. 

Inspirație rock 

Fără doar și poate, când mă gândesc la o ținută allblack, gândul îmi zboară imediat la o jachetă de piele, altături de jeans negru și botine Chelsea din piele. Deși poate părea o alegere simplă, cu o jachetă de piele nu ai cum să dai greș. Confortabilă și foarte versatilă în orice anotimp, jacheta de piele nu mai este asociată doar motocicliștilor sau rockerilor așa cum se întâmpla în anii ’60. Despre jachetele din piele, despre cum le alegi și de ce merită să investești în piele naturală poți citi aici.

Dacă alegi jacheta de piele ca element central, ai o mulțime de opțiuni și direcții stilistice în care poți merge. Poți merge fie spre un look de „băiat rău“ și să combini alături de o pereche de jeans negri cu rupturi, botine Chelsea din piele sau teniși, un tricou simplu și poate câteva accesorii. De asemenea poți alege o ținută mai simplă, mai „cuminte“ alături de un jeans simplu, o cămașă și pantofi casual. 

Inspirație grunge

Subgen al rock-ului alternativ și asociat stilurilor indie rock, heavy metal și rock’n’roll, stilul grunge a devenit cu timpul mainstream. Definit la începuturi ca stilul „mă îmbrac cu ce am prin șifoier“, a evoluat rapid și a fost adoptat chiar și de marile case de modă haute couture. Stilul a tot apărut și reapărut de-a lungul timpului, însă va rămâne mereu de referință. Definit în special prin versatilitate, mulțimea de accesorii și utilizarea în exces a negrului, stilul grunge este abordarea perfectă pentru ținutele allblack. Jeans rupți, eșarfe, cămăși în carouri, o mulțime de accesorii și muzică bună. Cam așa l-aș defini eu. Avantajul major este că nu are limite. Nu există prea mult sau prea puțin, nu există greșit. Stilul grunge este definit prin libertate de exprimare, deci foarte versatil.

Eleganță în negru 

Negrul simbolizează printre altele, eleganța supremă, iar o ținută allblack nu face excepție. Efectul vizual pe care îl oferă o ținută allblack este pur și simplu de neegalat. Costum, cămașă și papion sau cravată neagră. O combinație simplă, dar extrem de interesantă. Cu atât mai mult dacă alegi elemente negre dar din materiale diferite. Un costum negru, cu rever de mătase, alături de un papion sau o cravată din mătase creează un efect spectaculos. Nu te teme că se vor pierde detaliile având în vedere că vorbim despre o ținută allblack. Efectul subtil pe care îl oferă diferența dintre texturi și materiale este perfect și extrem de sofisticat pentru o ținută elegantă. 

Acestea sunt doar trei dintre propunerile mele. Deși par limitate, când vine vorba de ținute în întregime negre posibilitățile sunt nelimitate. În primul rând că nu dai greș când vine vorba de culori și combinații, iar dacă nu ești mulțimit de proporțiile corpului tău, negrul are această proprietate de a ascunde foarte bine imperfecțiunile. Așa că, nu te feri să porți mai mult negru.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.