Cu toții vrem să arătăm și să ne îmbrăcăm bine, indiferent de calitățile și defectele fizice pe care le avem. Important este să ne simțim bine cu propria persoană. Fie că ești foarte slab de te suflă vântul, cum mi se spune mie, fie că ești mai durduliu, nu înseamnă că pentru tine nu există haine. Trebuie doar să te documentezi puțin, să aplici anumite trucuri și bineînțeles să te simți confortabil.

În această idee m-am gândit să ofer câteva sfaturi pentru cei care se simt ceva mai durdulii. Știu, ai câteva kilograme în plus iar acest lucru îți dă impresia că nimic nu ți se potrivește, nu te avantajezază și orice ai pune pe tine mai rău îți accentuează defectele. Există și câteva motive simple. În primul rând, cel mai probabil te ghidezi după anumite standarde de frumusețe. Alea pe care le vezi doar prin reviste și rareori în viața reală. Sau încerci să porți hainele acelea care clar ție nu ți se potrivesc. Să te conving că nu toți bărbații arată ca David al lui Michelangelo nu prea pot și nici nu încerc. Însă, îți pot spune ce și de ce să porți pentru a arăta bine și mai ales pentru a nu-ți accentua defectele.

Poartă haine pe măsura ta

Ăsta este un sfat universal valabil. Oricum ai arăta, dacă hainele nu sunt pe măsura ta nu vei face altceva decât să te faultezi singur. Poți elimina din prima hainele strâmte. Îți va fi greu să te îmbraci și îți vor accentua formele pe care sunt sigur că ai în plan să le maschezi. Majoritatea bărbaților sunt mai corpolenți în partea de sus iar picioarele sunt de cele mai multe ori mult mai subțiri decât partea superioară. Astfel, o pereche de pantaloni skinny te vor face să pari un cartof cu două scobitori. Asta nu înseamnă că nu poți purta pantaloni pe picior sau unii drepți. Totuși, cei mai indicați sunt cei cu format “relaxed” sau “loose fit”. De aceea scapă de pantalonii foarte largi, pentru că nu vor face decât să pari mai mare.

Accentuează-ți zonele subțiri

Chiar dacă ești mai dolofan, ai și tu unele părți ale corpului mai subțiri cum ar fi gâtul, gleznele, genunchii și încheieturile. Pe acestea este bine să nu le acoperi, iar dacă poți pune-le în evidență. Hainele care nu-ți acoperă gâtul te vor face să pari mai înalt și mai slab, iar tricourile și cardiganele în V sunt un bun de plecare foarte bun.

Mizează pe monocromie

Combinația dintre o cămașă albă și o pereche de pantaloni colorați nu te va avantaja. Așa cum am mai spus, de regulă partea inferioară a corpului este mai subțire, iar o ținută împărțită în două de culori te vor face să pari un triunghi cu vârful în jos. Deci este bine să eviți această asta. Pentru o imagine de ansamblu unitară și plăcută alege articole vestimentare apropiate la culoare, iar pentru a te subția folosește clasicul și eficinetul truc – îmbracă-te în negru. Pentru a nu avea o ținută prea sobră, poți folosi accesorii colorate.

Evită imprimeurile

Ferește-te să porți haine cu imprimeuri mari, complicate cu tot soiul de desene. Acestea îți vor accentua dimensiunile. Dungile sunt o idee bună, dacă sunt verticale, nicidecum orizontale și diagonale. Acestea lățesc vizual și te fac să pari o bilă în dungi. Dacă totuși vrei să poți un articol vestimentar cu imprimeu, ferește-te de zona mediană ca de măgăruș.

Alege materiale subțiri și haine lungi

Evită să porți pulovere pufoase de lână, paltoane masive sau hanorace lălâi. Acestea te vor face să pari chiar mai mare decât ești și nici nu te vei simți confortabil. Pentru ținutele din sezonul rece cea mai bună alegere sunt hainele din bumbac. Dacă vrei ceva mai de calitate și în acelasi timp să țină de cald poți încerca și flanelul sau cașmirul. Vara încearca să porți haine din în și bumbac structurat. Acestea te vor ajuta să nu transpiri. De asemenea, hainele lungi te vor ajuta să pari mai înalt și mai subțire, iar dacă te folosești de imprimeul cu dungi verticale efectul va fi chiar mai eficient.

Concluzie

Faptul că nu te încadrezi în canoanele de frumusețe nu înseamnă că nu poți să arăți și să te simți bine. Important este să fii puțin atent la ce îți face bine, de aceea nu ar fi rău să ții cont de sfaturile de mai sus. Ah, și mergi drept! Te ajută să pari ceva mai înalt și mai subțirel dacă nu stai cocoșat.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.