Vara, ochelarii de soare sunt accesoriul vedetă, iar în 2019 mai mult ca oricând avem parte de modele care mai de care mai interesante. Fie că vorbim de cei clasici care nu se demodează niciodată, de cei supradimensionați, minimaliști sau inspirați din moda anilor ’90, cu siguranță ai de unde alege. În plus, în acest sezon se pune mare accent pe culori și forme exagerate. Nu trebuie decât să arunci o privire asupra modelelor pe care le propun diferite case de modă și te vei convinge.

Multe dintre propuneri sunt cu siguranță prea îndrăznețe pentru mulți dintre noi, însă îți recomand să încerci ceva nou. Eu de exemplu, deși dețin mai multe modele, tot cu eternii mei Ray-Ban Clubmaster mă simt cel mai bine. Mi se pare că se potrivesc la orice ținută și nu risc să o dau în bară niciodată.

Cu toate acestea, m-am gândit să-ți prezint câteva propuneri interesante și sper ca tu să găsești curajul să schimbi modelul pe care îl porți cu ceva nou, ceva diferit. Un avantaj major al ochelarilor de soare este acela că oferă acea aură de mister, schimbă fizionomia și-ți pot oferi o cu totul altă alură. Cu atât mai mult o ținută simplă, poate chiar banală, poate căpăta un twist extrem de interesant cu perechea de ochelari potrivită. Totuși, având în vedere că avem la dispoziție atâtea forme și culori, treaba cu recomandatul în funcție de forma feței devine un pic dificilă, dar nu imposibilă.

Regulile rămân aceleași. La ochelari, indiferent dacă vorbim despre cei de soare sau de vedere, rama este cea mai importantă și aceasta trebuie să se armonizeze cu trăsăturile feței. Fața pătrată cere rame cu forme rotunjite, iar fața rotundă rame cu forme pătrățoase. Tot modele cu forme rotunjite trebuie să aleagă și cei cu față mai lată decât lungă.

Cum alegi modelul perfect? Dacă ții cont de această regulă de bază, nu-ți rămâne decât să mergi pe modelul care-ți incită cel mai mult imaginația. Însă, ia în calcul locul în care îi vei purta, stilul tău vestimentar dominant, dar și eventualele schimbări pe care ai în plan să le faci în garderoba ta. Asta în cazul în care vrei să investești într-o pereche mai scumpă. Dacă alegi un model ieftin, de consum, poți risca să faci experimente…eșuate. Important este să îi porți cu mândrie și să te simți bine cu ei. Dacă îți spune cineva că nu-ți vin bine, dar acel cineva este colegul ăla ultra conservator, mai cere o părere. Dacă îți spun trei oameni același lucru, încearcă totuți o altă pereche.

Am ales câteva modele ceva mai ieșite din comun, dar nu-ți face griji. Poți oricând apela la clasicii aviator sau clubmaster.

Gucci

Poate cele mai îndrăznețe și nonconformiste modele de ochelari de soare vin de la Gucci. Fie că vorbim despre cele supradimensionate ori diferite inserții, multe dintre modele sunt adevărate opere de artă. Eu nu sunt un mare fan al lor,  însă recunosc că am găsit și ceva pe placul meu.

Dior

Acum doi-trei ani cei mai populari ochelari de soare i-au dat cei de la Dior cu ai săi Dior Composit. Poate cei mai interesanți și totodată simpli ochelari de soare. Pe lângă multitudinea de modele încărcate, modelul oglindă al celor de la Dior au câștigat multă popularitate. Însă, anul acesta, colaborarea cu Kim Jones a adus o mulțime de accesorii … în stilul lui Jones. Forme futuriste și culori metalice. Una dintre propunerile celor de la Dior este un model la prima vedere clasic, dar cu unele detalii care-i fac speciali. Eu nu știu ce să spun, am un mix de sentimente, dar sunt curios ție cum ți se par.

Saint Laurent

Deși în general brandul YSL este cunoscut pentru designul clasic, conservator, iată că în ultima perioadă s-a aliniat noilor tendințe și avem parte de haine și accesorii îndrăznețe. Dacă la prima vedere pare a fi o pereche de ochelari de soare de la secțiunea pentru femei, acest model este destinat bărbaților. Forma aceasta de fluture nu este cu siguranță pentru cineva cu un stil conservator, dar se pretează foarte bine unor ținute simple, sobre, ca notă personală și ca un plus de originalitate.

Brain Dead

Modelul de la Brain Dead pe care ți-l recomand în continuare aduce foarte mult cu ce poartă în general faimosul Elton Jhon. Rame groase, masive și lentile colorate. Dacă vrei un sfat în materie de ținute pe care să le abordezi la acești ochelari, nu trebuie decât să arunci o privire la felul în care se îmbracă celebrul artist. Cu un design minimalist, cu rame supradimensionate, acest model de ochelari se potrivesc perfect celor cu fața îngustă, dar și celor cu fața alungită.

Rick Owens

Ultima pereche pe care o recomand este perfectă pentru festival. Dacă ai nevoie de un accesoriu care să-ți scoată din anonimat o ținută banală cu siguranță această pereche este perfectă. La fel de bine pot fi purtați și ca ochelari de zi cu zi, însă trebuie să ai o față mai mare și să fii mai corpolent. Acest gen de ochelari de tip parbriz nu se potrivesc celor slabi și scunzi ca mine. Asta dacă nu cumva vrei să pari o pereche de ochelari care au atașați un om…

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.