Dă-o pe spate în hoteluri minunate

Pleacă din oraşul încins şi du-te să îţi răsfeţi iubita. Cu orice pret. Lux am zis! Şi dacă eşti cavaler, te atrag castelele. Peleș. Intră la Vila Economat, care este pe o latură a palatului, şi cere curajos un apartament. O domnişoară amabilă o să vă conducă în iatacul care vă face să zâmbiţi încântaţi şi încrezuţi de cum intraţi. Dormitorul are un pat uriaş cu perne brodate cu auriu. Mobila albă şi nobilă îţi dă senzaţia că eşti prinţul. Din pat vezi castelul Peleş. Din orice poziţie. În camera de zi ai o canapea de piele uriaşă şi moooaleee… pe care, când te arunci, vezi piesa de rezistenţă. Un loc de citit, mic şi intim, la care ajungi pe o scăriţă de lemn. O şampanie Cricova îţi mai trebuie şi… dai pe spate orice urmaşă a Evei.

Sinaia-Economat

Altă variantă de încercat este un hotel ca în filmele de răzbunare pe viaţa grea, unde vă aşteaptă desfătări de tot felul. Este într-o staţiune care atrage tot mai mulţi turişti străini, și care se spune că e mai frumos ca în Croaţia: Sovata. Hotelul de care îţi spun este Danubius Health & Spa Resort. Are cam tot ce vrei. Este pe malul lacului Ursu, cu o vedere încântatoare, are piscine mari şi albastre şi cabinete de masaj de neuitat. Printre vedetele Spa-ului este un tratament cu frişcă, miere şi ulei de portocală. Poftim… să mai zică ea că nu o răsfeţi!

Spa-ul are nenumărate alte invenţii de răsfăţ, de la masaj cu uleiuri aromatice şi cu prosoape fierbinți până la cel cu ulei de argan şi praf de aur. Sau baie cu vin roşu ori cu bere dulce-amară. E de ţinut minte şi oferta “Duminica în familie”. Cu 80 de lei de persoană primești un prânz bufet suedez și acces nelimitat la spa. O dată dacă mergi pe acolo, locul “unde face Nicu armata” (la Sovata) o să îți rămână mereu în GPS.

Hotel-Epoque

În fine, dacă veniţi la Bucureşti nu rataţi cel mai bun hotel de lux de cinci stele din România, desemnat anul acesta de Tripadvisor: Belle Epoque. Nu vă speriaţi, în ciuda titlului şi a zonei (la trei minute de parcul Cişmigiu) nu este la preţ de Ritz, ba chiar, dacă prindeţi o ofertă, un apartament interesant costă sub 100 de euro. Arcade şi coloane graţioase, piscină interioară, spa şi un chef francez promit să facă şederea un vis.