Din seria “Unde vrei să mai mergi? Unde sunt bilete ieftine.”, avem astăzi Liverpool.

Beverley Goodwin - CC BY 2.0

Un bilet dus-întos costă 278 de lei de persoană în Martie anul viitor. Blue Air are un zbor bun lunea care pleacă la 7:15 și la 9 punct aterizează în orașul Beatlesilor. Dacă nu ai încredere că șeful tău apreciază oferta, poți să iei zborul de vineri, care pleacă la 15:30. Merită oricum, pentru că biletul costă prea puțin – un pic mai mult decât un bilet la vagonul de dormit București – Timișoara.

Poți continua cu varianta economică și să te cazezi la unul dintre hotelurile lanțului Travelodge. Este varianta britanică a Ibis-ului, care la un preț mediu de 50 de lire sterline pe noapte – sau mai puțin dacă prinzi reduceri – oferă cel mai mare grad de confort dintre hotelurile cu acest tarif.

Christine Hagen GrafCC BY 2.0

Sau experiența excentrică a cazării pe un submarin. Yellow Submarine este o copie a celui folosit în filmul The Hunt for Red October. Dacă tot ai făcut economie la avion poți să petreci o noapte memorabilă acolo, la un preț pe care o sa îl ții minte. 165 de lire sterline. Extra cost, un Rolls Royce Phantom este pregătit să te ia de la aeroport. Șoferul nu va accepta o liră peste cele 65, tarif fix.

Odată ajuns la Liverpool o să alergi pe urmele Beatlesilor, poți să te dai fotbalist pe un stadion celebru în lume și să îți înregistrezi propriul tău album de cântece într-un studio celebru, care oferă, contra cost, desigur, o replică a unui Disc de Aur, să moara Smiley de necaz.

Clădirile din Patrimoniului Mondial UNESCO sunt fermecătoare, Liverpool are și el o roată asemănătoare London Eye, ca să nu vorbim de pub-uri în care berea cremoasă se ține la pachet cu fish and chips.

Experiența de la Muzeul Beatles e impresionantă chiar daca nu ești neaparat fan. Cu siguranță e interesant sa mergi în locul unde au cântat pentru prima dată și să afli ce au fost în stare sa facă pentru a fi primiți acolo.

Urcă în Radio City Tower, la 138 de metri deasupra orașului, ca să vezi priveliștea savurată în 1969 de Regina Elisabeta a II-a, care l-a inaugurat.

Pentru un pic de teamă și curiozitate, intră în adâncurile orașului, într-o rețea de tuneluri și camere subterane comandate de un mare industriaș din secolul al XIX-lea. Și dacă cineva te îmbie cu o vizită la rezervația de veverițe, dă entuziasmat din cap și spune că ai fost deja. Nu o să vezi micile rozătoare decât dacă ești rudă cu ele…