[VIDEO] Seat Alhambra – Mașină pentru familie mare

Mă chinui să-mi găsesc cuvintele potrivite care să descrie Seat Alhambra. Probabil le-am pierdut prin portbagaj? Știu, astea-s glume de șofer de MPV. Totuși, vreau să deschid articolul cu o întrebare: SUV sau MPV? Și te rog să și argumentezi, mai jos, în secțiunea de comentarii. Pentru mine opțiunea e clară. Dacă am nevoie de spațiu, clar aleg un MPV. Chiar și dacă nu am de plimbat șapte persoane.

Acum, revenind la Alhambra. Numele e dat de o fortăreață slash palat din Spania, și așa poți să faci ușor legătura cu dimensiunile autovehicului spaniol. E mare și din păcate, designerii s-au inspirat foarte mult din zidurile Palatului. Nu de alta, dar mașina nu spune prea multe. Designul exterior e destul de anost, nu urât, atenție.

Toată magia e la interior, deși și aici e prezent laitmotivul ”anost”, ai mari șanse să-ți pierzi copiii printre scaune și să nu-i găsești prea curând. O mulțime de spații de depozitare, mult mai sigure decât conturile bancare din Elveția. Indiferent de cât de lungă e mâna bancherului, n-o să poată să ajungă la fund.

Seat Alhambra are un preț de pornire de aproximativ 30 de mii de euro, în echiparea Reference, cu motorul de doi litri și 150 CP. Îți recomand, dacă-ți permiți, să te uiți la echiparea Advanced cu DSG. 4X4, doar dacă ai nevoie. Mai bine cheltui bani în plus pe dotări precum sistemul care permite să-ți conectezi iPhone-ul sau Android la CarPlay sau AndroidAuto.