Să ne lăsăm inspirați de Pitti Uomo 2019

STREET FASHION PITTI UOMO 94 - SPRING SUMMER 2019

Pitti Uomo este locul în care își dau întâlnire cei mai creativi oameni din industria modei, alături de jurnaliști, blogeri și pasionați. Astfel de două ori pe an evenimentul reprezintă epicentrul modei masculine și cel mai bun loc de unde îți poți lua inspirația. Aici nu doar că se lansează trenduri, se stabilesc noi direcții și își fac apariția pe piață branduri, dar cum spuneam, participă și o mulțime de nume grele din industrie, alături de pasionați de modă, ceea ce face din acest eveniment o adevărată biblie pentru moda masculină. O simplă plimbare prin oraș, în zona în care are loc evenimentul sau o vizionare a fotografiilor de la eveniment sunt suficiente pentru a-ți găsi inspirație. 

Abordări clasice, dar cu o notă personală, combinații atipice, chiar surprinzătoare, alături de ținute de-a dreptul ieșite din comun și poate bizare compun tabloul modei de stradă de la Pitti Uomo. Ce-i drept și pe mine mă frapează unele apariții și nu de puține ori ridic o sprânceană dezaprobator. Însă, chiar și cele mai bizare combinații trebuie să reprezinte un exercițiu de imaginație și în fiecare dintre acele abordări există ceva ce poți învăța și aplica ținutelor tale. Fie că vorbim de combinații de culori, de volume, de combinații de materiale ori de proporții și contraste, toate sunt o adevărată lecție de stil. Nu toate trebuie luate ca atare și nicidecum nu trebuie copiate aad litteram. Așa cum v-am spus mereu, orice ținută ori combinație trebuie trecute prin filtrul minții tale, trebuie adăugată nota ta personală și cel mai important trebuie în primul rând înțeleasă. Un copy-paste nu va funcționa de fiecare dată. În plus, atitudinea, asumarea și modul în care porți o haină sunt cele mai importante aspecte. Cu alte cuvinte, tu ești cel care trebuie să porți o haină, nu haina să te poarte pe tine. 

În plus de asta, trebuie să înțelegeți că ținutele de la astfel de evenimente sunt mai mult un exercițiu și pot fi considerate chiar costume. Dat fiind faptul că vorbim despre unul dintre cele mai importante evenimente din moda masculină, este normal ca participanții să dea tot ce este mai bun, ba chiar să exagereze uneori. Este de fapt o defilare, un exerciuțiu de forță și imaginație a celor care participă la acest eveniment. Și ca să fac o analogie poate pe gustul vostru, este ca la un show auto în care sunt prezentate concepte. Nu toate vor ajunge la noi la teste pentru că nu vor fi produse la scară largă, dar reprezintă un exerciuțiu pentru producătorii auto. Nu ar fi anost ca la show-urile auto să vezi doar mașini de serie? Mașini clasice, banale? Exact asta se întâmplă și la astfel de evenimente.

În continuare ți-am pregătit o selecție cu ținutele care mi-au atras mie atenția la Pitti Uomo 2019. Sunt tare curios ce combinație vă place cel mai mult, dar și când vom ajunge și noi să avem un astfel de eveniment.