Review de joc – Ghost Recon Breakpoint

Seria Ghost Recon este cunoscută pentru stilul tactic, complex și matur pe care l-a adoptat aproape mereu. Anul acesta, a fost lansată noua iterație Breakpoint, care mai mult decât orice, pare a fi o continuare naturală a lui Wildlands din 2017. Dacă strălucește sau se prăbușește cu velocitate maximă, aflăm astăzi.

Jocul este un hibrid 1st person/3rd person tactical shooter. Cel puțin așa a stat cazul în anii precedenți, în care elementul de stealth predomina ca o mecanică principală a jocului. Wildlands, deși nu a fost un succes din prima zi de lansare și chiar a lăsat un gust puțin amar unor fani ai seriei, totuși a început să prindă tracțiune și să fie foarte apreciat.

De data asta, multe site-uri sau publicații din industria jocurilor video au oferit titlului nou, scoruri negative. Problema este una multifațetată. În primul rând, încă din Beta, jocul suferea de anumite bug-uri care stricau toată experiența jucătorului. Ca de exemplu faptul că puteai rămâne blocat în geometrie și până reușeai să scapi, putea dura undeva până la 20 de minute. Problemele de genul acesta nu sunt chiar atât de grave, dacă sunt rezolvate de dezvoltator cât mai rapid. Totuși, cel mai mare efect secundar vine sub formă de o reputație proastă a jocului și de o scădere drastică în vânzări. Singurul scenariu bun din această situație se poate întâmpla doar pentru jucătorii care nu l-au cumpărat de la lansare și care vor prinde reduceri în foarte scurt timp.

A doua mare problemă a jocului cu care s-au confruntat veteranii seriei este sub forma unei schimbări nedorite. Adică, trecerea de la hardcore tactical, la un amalgam de caracteristici pe care le putem regăsi în alte tipuri de jocuri. În cazul Breakpoint, nu consider să fie un caz iremediabil, dar credibilitatea jocului a avut de suferit în urma acestor schimbări.

Acum că am terminat cu ce cred alții despre joc, e timpul să trec și la părerea mea. Ca să fiu succint, eu nu îl consider un dezastru dacă îl iau ca joc separat de restul seriei. Dacă nu aș fi jucat vreun Ghost Recon până acum, aș fi spus că este un soi de Division împletit cu Far Cry. Ideea aceasta nu mi se pare atât de rea în sine. Dar faptul că are unele probleme tehnice mă face să spun că într-adevăr se putea mai bine. În rest, grafica este superbă din punctul meu de vedere, povestea m-a prins și chiar mi-a plăcut foarte mult voice acting-ul, mecanica de shooting mi s-a părut satisfăcătoare și loot-ul este ok, deși nu face vreo diferență reală.

Acum dacă este jocul potrivit pentru tine, numai tu știi. Sfatul meu este să te uiți la cât de multe review-uri, ca să îți faci o opinie informată și să faci o alegere în consecință.