VIDEO | REVIEW PES 2019 – Cumpărăm sau așteptăm FIFA 19?

Seria PES este adorată de către fanii ei și susțin că nimic nu se apropie de realismul și complexitatea jocului. Pe cealaltă parte este tabăra FIFA. Care merge până în pânzele albe și susține că nu există altceva mai bun pe planetă. Ca să vezi dacă e bară sau gol, eu ți-am pregătit acest review PES 2019 ca să te ajute să te lămurești.

Toți gamerii știu că toamna se numără jocurile video. Iar 2019 aduce cele mai senzaționale titluri care au existat vreodată. Printre ele se numără și iterațiile anuale de la Konami și EA. Adică PES și FIFA. Cum cel din urmă apare abia pe 28 septembrie, am zis să profit de această ocazie și să văd cum e primul.

Din punct de vedere a gameplay-ului PES 2019 este mai solid ca niciodată. Adică mecanicile mingii și a jucătorilor sunt solide și bine puse la punct. Portarii au primit un plus de inteligență și sunt consecvenți în apărarea porții. În timpul meu alături de joc, am văzut niște situații care m-au făcut să vorbesc mai tare decât permite volumul într-un apartament. Fundașii sunt și ei mai receptivi și mai atenți la adversar, iar cu o simplă apăsare continuă de buton, mobilizezi toată echipa și începe să roiască în jurul mingii. Grafica arată foarte bine și similitudinea jucătorilor de pe teren cu variantele lor în carne și oase este de lăudat. Cel puțin Beckham nu a arătat niciodată atât de verosimil.

Ce e trist însă, e faptul că ediția aceasta a pierdut licența pentru UEFA. Electronic Arts nu au stat pe gânduri și imediat au înșfăcat-o. Asta înseamnă că iar avem parte de echipe fantomă precum PM Black White în loc de Juventus sau MD White în loc de Real Madrid. Asta îi poate deranja pe unii în funcție de preferințele personale. Ori poate tot ce te interesează este gameplay-ul și nu te incomodează acest fapt. Ideea este că PES 2019 este un titlu bun, care are niște neajunsuri. Acum în funcție de preferințele, s-ar putea să îți placă, sau s-ar putea să nu te perieze. Asta depinde numai de tine.