Răzvan recomandă: The Circle

The Circle

Recomandarea mea pentru voi este serialul „The Circle“. Care e de fapt un reality-show. După cum îi spune și titlul, este vorba despre un cerc, mai exact cercul de prieteni. Dacă înainte cercul de prieteni se rezuma la colegi de școală, vecinii de cartier cu care băteai mingea pe asfalt și în general oamenii cu care interacționai direct, în era internetului, cercul de prieteni este unul mult mai mare. Ajungem să numim „prieteni“ niște persoane cu care nu ne-am văzut niciodată, pe care nu le știm cu adevărat sau chiar să ajungem să facem parte din comunitatea unui influencer și să ne considerăm prieten cu el.

De fapt, The Circle fix despre asta este – cercul de prieteni din online. Despre cum ajungem să cunoaștem pe cineva doar virtual, să credem că știm cum este acea persoană doar analizându-i postările și printr-o scurtă interacțiune, iar când ajungem să cunoaștem cu adevărat uneori putem fi dezamăgiți. Este despre iluzia imaginii pe care ne-o putem crea despre anumite persoane.. În online poți fi cine vrei tu, cum vrei tu și poți trăi viața la care visezi. Mai mult decât atât, poți ajunge chiar să fii admirat sau invidiat pentru viața pe care o duci… în online. Ești mereu fericit, mereu în vacanță și toate îți merg bine… doar pe internet. Când, de fapt, lucrurile nu stau deloc așa, viața ta nu este perfectă. Zeci de mii de urmăritori dar ești de fapt singur.

Conceptul jocului este unul destul de simplu. Începem cu opt concurenți care trebuie să petreacă câteva săptămâni închiși separat fiecare în apartamentul lui. Fiecare trebuie să-și creeze un profil de social media și să interacționeze cu ceilalți concurenți. Doar că, nu toți sunt ceea ce par. Unii dintre ei își joacă propriul rol, în timp ce alți creează o imagine falsă. Fie că este vorba despre un bărbat care se dă drept iubita lui, o femeie nesigură pe imaginea ei dar care se dă drept o femeie perfectă și așa mai departe. Evident, scopul fiecăruia dintre ei este să convingă că sunt ceea ce par, că merită să fie influenceri și evident, să câștige. Cu atât mai mult, cei care își creează o imagine falsă trebuie să convingă că ei sunt cu adevărat. După ce se împrietenesc și devin populari trebuie să se asigure că sunt susținuți și de ceilalți pentru a putea ajunge influencer. În „The Circle“ cei care ocupă primele două locuri devin influencer și aleg pe cine vor să blocheze și astfel să scoată din joc.

Lucrurile se complică atunci când încercă să afle cine sunt persoanele false, pe cine să voteze și cu atât mai mult atunci când rămân din ce în ce mai puțini și se consideră prieteni. 

Ce mi-a plăcut la „The Circle“? Pe lângă Samantha Cimarelli alias “Sammie“, mi-a plăcut foarte mult ideea falsei impresii că pe internet totul este real, că în spatele unui profil cu poze și descriere perfectă se poate afla cineva departe de acea imagine și descriere. Este de fapt o radiografie asupra a tot ce înseamnă social media, influencer și în general lumea virtuală care, de cele mai multe ori, nu este ceea ce pare. 

În concluzie, The Circle este recomandarea mea pentru tine în cazul în care vrei un serial distractiv, dar din care să și înveți ceva.