Provocarea vacanțelor “Last Minute”

Vedem zilnic pe internet poze personale sau cu peisaje din concedii, capturate din diverse unghiuri. Și așteptăm să curgă like-urile. Voi când vӑ gândiți la cel mai frumos loc de pe pământ, ce ţară vӑ vine în minte? Existӑ mai multe tipuri de cӑlӑtori, ȋn funcție de cum vӑ pregӑtiți vacanța. Respectiv, cȃt timp de cӑutare alocați viitorului concediu, ce alegeți sӑ puneți ȋn bagaj sau care sunt modalitӑțile preferate de petrecere a zilelor libere.
Personal, sunt de pӑrere cӑ pe cȃt de multe destinații sunt ȋn lumea asta, pe atȃt de multe frumuseți: munții au farmecul lor, aerul curat și proaspӑt te umple de energie, verdele din jur este “vinovatul” unei porții mari de bunӑ dispoziție, pe cȃnd marea vӑ conferӑ acea liniște sufleteascӑ, dar și distracția de seară. Să nu mai zic de culorile unui rӑsӑrit de varӑ și nisipul fin care reprezintӑ antidotul oricӑrei griji.
Cu siguranțӑ cele mai frumoase vacanțe sunt cele spontane. După o sӑptӑmȃnӑ ȋncărcatӑ la serviciu, puteți alege sӑ vӑ  “sacrificați” următoarele zile ȋntr-o destinație last minute. Unul dintre avantajele acestor cӑlӑtorii sunt prețurile foarte bune, dat fiind cӑ pe ultima sutӑ de metri operatorii reduc masiv tarifele, din dorința de a completa toate locurile rӑmӑse libere ȋn avion sau în camerele de hotel. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu vacanțele last-minute am sӑ menționez cӑ astfel de pachete apar cu aproximativ 30 zile ȋnainte de plecare, așa cӑ puteți să economisiți din timp bani pentru a prinde cea mai bunӑ ofertӑ.

Eu am selectat și am fӑcut un top al celor mai ȋndrӑznețe variante de vacanțe last minute. Insula Creta, Koh Samui, Bali  Indonezia, Marea Caraibilor – Varadero sau Jamaica, croazieră pe Marea Adriatică sau Marea Mediterană, Zanzibar sau Mauritius!
Cel mai important lucru atunci cȃnd optați pentru un concediu last-minute, ȋntr-o destinație exoticӑ, este sӑ vӑ informați cu atenție despre vreme, altfel riscați sӑ aveți parte de o excursie într-o camerӑ de hotel, feriți de ploi, vȃnturi, sau mai rӑu – de uragane.
Dacӑ mai sus am creionat punctele forte ale ofertelor last-minute e timpul sӑ vӑ previn și asupra dezavantajelor. Dacӑ sunteți o gașcӑ mai mare de prieteni sunt foarte slabe șansele sӑ puteți merge ȋmpreunӑ, cӑci nu sunt foarte multe locuri disponibile, de obicei la prețuri promoționale apar patru, maxim șase locuri. Existӑ ȋnsӑ posibilitatea sӑ cӑlӑtoriți toți, dar sӑ gӑsiți camere la unitӑți diferite de cazare. Este musai ȋnsӑ sӑ fiți foarte deciși asupra locului de vacanță, cӑci un alt minus pentru acest tip de oferte ȋl constituie faptul cӑ trebuie achitat integral prețul lor, locurile fiind limitate.
Acestea fiind spuse, rӑscoliți internetul, urmӑriți ce fotografii din concedii au mai share-uit prietenii voștri virtuali, gȃndiți-vӑ ȋn ce destinație v-ar plӑcea sӑ vӑ treziți diminețile din vara aceasta și stați cu ochii pe ofertele last-minute. Eu tocmai mi-am gӑsit viitoarea vacanțӑ pe care am sӑ v-o ȋmpӑrtașesc și vouӑ ȋndatӑ ce mӑ voi ȋntoarce.