Patru accesorii smart, în funcție de pasiunea ta

Confidence businessman in suit standing

Colegii mei de la tech au mereu în teste accesorii și gadgeturi care mai de care mai interesante. Dacă Radu cască ochii la specificații, la numărul de pixeli și la alte nebunii pe care nici măcar nu le înțeleg, mie primul lucru ce-mi atrage atenția este designul. Dacă un lucu arată bine și îmi place, nici nu mai contează ce știe să facă.

Ca să înțelegi, la un moment dat m-am indignat că aveam un power bank super cool, dar care refuza să-mi încarce telefonul. Oare de ce? Noroc că m-a lămurit Radu… „Bateria” era în realitate un hard extern. În fine, în această idee, pentru pasionații de modă, dar și de tehnologie, am făcut o listă cu unele jucării inteligente. Și nu le-am ales doar pe criteriul estetic. Pe lângă testul de utilitate, le-am mai clasificat și în câte o categorie de stil.

Pentru pasionatul de cafea bună – Minipresso NS

Dacă ești pasionat de cafea și nu concepi să bei zeamă din aia dubioasă de unu-doi lei de la tonomat, ori cafeaua de la Starbucks ți se pare nesatisfăcătoare, am găsit o soluție: espressorul la purtător. Există deja de ceva ani mini-aparate pentru cafea, dar toate au marele dezavantaj că trebuie mereu să umbli după tine cu o pungă de materie primă gata măcinată. Noroc cu Minipresso NS, care funcționează cu majoritatea modelelor de capsule. Cântărește cât o cafea mare, adică aproximativ 360 de grame, și are o înălțime de 15,5 cm, aparatul nu va fi o povară. Așa că, dacă ești fanul unei cafele bune pe care o vrei mereu proaspătă, acest mini-espressor este numai bun. Și sincer, designul arată foarte bine.

Pentru pasionatul de muzică – Astell & Kern AK70

Dispozitivele mp3 player și iPod-urile nu mai sunt de mult la modă, fiindcă funcțiile lor au cam fost preluate de telefon. Însă există nostalgici și pretențioși care ar investi într-un player de calitate. În această idee, am dat peste Astell & Kern AK70, un player hi-res. Nu este nici cel mai bun și nici cel mai scump, dar promite un sunet cu mult calitatea oferită de un smartphone. Ca specificații, playerul vine cu Wi-Fi pentru actualizări și chiar cu streaming audio, cu 64GB de memorie și slot pentru un card SD, care extinde capacitatea de stocare până la 200 GB. Dezavantajul major? Dacă îl compari cu un smartphone, va părea mult prea mare și foarte greu. Nu e nici tocmai ieftin. Jucăria costă 500 de lire sterline.

Pentru șoferul împătimit – Cobra CDR 900

Deși ar fi o idee bună, la noi încă nu este obligatorie camera video pentru mașină. Totuși, pentru cineva care conduce foarte mult – prin natura meseriei sau din pasiune – un astfel de dispozitiv este tocmai bun. Mie mi-a fost de mare ajutor atunci când m-am rătăcit în vârf de munte și Waze refuza să mă ajute. Am dat frumos înregistrarea înapoi și am refăcut traseul. Sper să nu ai atâta ghinion cât am avut eu și nici să n-ai parte de accidente, că oricum înregistrarea ta nu are nici o valore. Totuși, pentru siguranța ta, ar fi bună o astfel de cameră. Eu am găsit una de la Cobra care se laudă că filmează Full HD, că se conectează la telefon și că filmează foarte bine chiar și noaptea. În plus, are un sistem inteligent care filmează în loop. Asta evită situația tristă în care camera ta rămâne fără memorie liberă taman în clipa în care ar avea ce înregistra.

Pentru pasionatul de modă – Gentleman de Bernhard Roetzel

Oricare ar fi pasiunea ta, cu siguranță vrei să știi cât mai multe despre ea și să fii cât mai aproape de adevăr. De aceea, este foarte importat să te informezi continuu și să asculți cât mai multe păreri. Astfel, poți selecta mai ușor ce este bine și ce nu. Există o sumedenie de site-uri, articole și cărți care te învață cum să faci orice. Important este să te raportezi la o sursă cât mai credibilă. Nu de alta, dar nu vrei să îți conturezi o pasiune bazându-te pe informații greșite. Când vine vorba de modă, pasiunea mea, dacă am o nedumerire ori nu știu ceva, mă raportez imediat la Biblia mea. Este vorba despre cartea „Gentleman“ a lui Bernhard Roetzel. Cartea este un ghid etern al modei masculine, care este, după părerea mea, una dintre cele mai bune surse. Este adevărat că nu gășești informații despre stilul grunge sau despre cel de stradă și nici nu vei afla cum a reușit Supreme să vândă cărămizi cu 500 de dolari. Cartea este o lucrare de bază și vorbește despre regulile principale din modă. Dacă ții cont de ea, te va ajuta, indiferent de vârstă și de stilul pe care-l preferi.