Cele mai bune parfumuri de iarnă

În ultimii ani, tendințele pe piața parfumurilor pentru bărbați au fost mirosurile tari și îndrăznețe. Dacă vara preferăm parfumurile fresh, florale sau de ce nu fructate, iarna ne adaptăm temperaturilor scăzute și alegem notele ceva mai puternice, intense, condimentate și lemnoase. Fie că sunt sobre și sofisticate sau tinere și vii, parfumurile pentru sezonul rece trebuie să te țină departe de astenia iernii și să miroasă familiar. Majoritatea marilor branduri producătoare de parfumuri cunosc acest lucru, tocmai de aceea, în fiecare sezon apar noi arome care se potrivesc perfect sezonului.

Iată câteva idei care te vor ajuta să îți alegi cel mai bun parfum pentru sezonul rece, începând de la cele mai intense arome și terminând cu cele mai ușoare.

Esențe tari

Tom Ford Oud Minérale


Noul parfum din gama Ford este acea aromă rară a Colecției Private Tom Ford cu un concept nou, răcoritor. Parfumul este un mix de arome lemnoase cu note marine înviorătoare. Tom Ford creează astfel o nouă variantă a popularei familii de arome Private Blend, îmbinând note întunecate, exclusive, cu o aură oceanică sărată. Designerul reinventează semnătura olfactivă a lemnului de agar pariind pe două elemente intrigante pentru a scoate în evidență tonuri vesele dar și puternice.

Coach for Men

Coach Man este inspirat de energia spontană și de stilul urban al orașului New York. O aromă modernă, ce îmbină note proaspete de pere Nashi, note energetice de cardamom picant și note senzuale verzi de vetiver piele și ambergris. Este un parfum aromat și în același timp lemnos. Aroma a fost creată de doi parfumeri maeștrii, Anne Flipo și Bruno Jovanovic, iar parfumul denotă o masculinitate curată și sexy care îmbină prospețimea și senzualitatea.

Valentino Uomo

Bărbatul Valentino sugerează autenticitate. Valentino Uomo este înconjurat de eleganța uşoară și surprinde printr-un plus de condimente. După o aromă de mirt urmează note de cafea măcinată şi tonuri strălucitoare de cremă gianduia. Nu se lasă prea ușor și aduce în urma sa și o briză învăluitoare de piele albă cu aromă asemănătoare moscului şi un lemn uşor afumat ce emană senzualitate.

Esențe dulci

Jo Malone English Oak & Hazelnut

parfumuri de iarnă

De la început vreau să precizez că nu sunt adeptul dulcegăriilor în ceea ce privește mirosul unui bărbat, de aceea printre parfumurile mele nu se vor găsi niciodată esențe de lăcrămioară, trandafir, iasomie sau alte flori îmbătătoare, ci arome fresh de natură verde, în special pentru zi.

Acest parfum concretizează o scenă clasică în stil englezesc cu arome de mușchi, stejar și chiar nucă. Cu toate acestea, Jo Malone are o urmă de romantism, oferindu-i astfel parfumului o nuanță britanică care o să te cucerească imediat ce o să-i simți mirosul.

Ex Nihilo Citizen X

parfumuri de iarnă

Cei de la Citizen au creat un parfum ce are toate caracteristicile unuia mult mai întunecat și mai greu, adică mosc și note de tămâie. Acesta te duce repede cu gândul la diminețile cu rouă datorită esenței de iarbă proaspătă, dar și notei neașteptate de piper.

Byredo Velvet Haze

Ai în față un parfum cu aromă de dulceață. Da, ai citit bine, chiar și tu, ca bărbat, ai nevoie uneori să miroși a dulceață. Dar reține, doar uneori! Magia acestui parfum se găsește în esența de mosc și fum care oferă parfumului un caracter puternic.  Byredo este o combinație nebună de arome, ideal pentru zilele cu soare dar geroase.