Mercedes-Benz EQA 250 – Mic, Luxos, Electric

Majoritatea producătorilor de mașini se pare că au fost prinși pe picior greșit de creșterea în popularitate a modelelor electrice în ultimii ani și au fost nevoiți să se adapteze și să schimbe planul din mers.

În felul ăsta au apărut o sumedenie de modele electrice bazate pe mașini cu motor termic, iar Mercedes-Benz EQA intră în aceeași categorie. EQA este practic acceași mașină cu GLA, însă este complet electric, are un acumulator de 79.8 kWh (66.5 kWh capacitate netă) și o autonomie WLTP declarată de 426 km.

Autonomia ei reală în condiții de exploatare normale e undeva în jurul a 350 km, o valoare totuși competitivă în comparație cu alte modele similare, chiar unel care au fost gândite de la zero să fie electrice.

EQA excelează la a te face să te simți special în interior. Exemplarul testat de noi avea pachet AMG și era chiar o plăcere să călătorești în el, cel puțin pe locurile din față. Și aici revenim la ideea de mai sus (faptul că EQA e doar un GLA electric), punctând faptul că pentru a transforma GLA în EQA, cei de la Mercedes au afectat confortul pentru locurile din spate și practicabilitatea în general.

Click pe video să afli dacă ne-a plăcut sau nu EQA-ul și dacă-l recomandăm.