LEGO ART. Tablouri cu Darth Vader sau Beatles.

În fiecare dintre noi există un copil de 10 ani. Și se distrează ușor când îi dai jocuri video, când vede o mașină tare sau corpul gazdă are timp și bani de un hobby cool. Anul acesta, datorită pandemiei, am redescoperit LEGO. După o pauză de 24 de ani. Îmbătrânesc.

Mi-am revenit spectaculos la 30 de ani, după vreo 4 zile cu un TEHNIC: Lamborghini SYAN FKP 37. Peste 3800 de piese pe care le-am conectat manual. Și nu m-am bucurat doar de liniștea oferită creierului, ci și de ce-am reușit să fac: un motor funcțional, cutie de viteze cu padele, diferențial. Toate funcționează. E o splendoare. Și am pus deoparte o cutie cu 911 RSR, tot TEHNIC. O să-i vină rândul. Uite așa am adunat primele două supercars. Le poți găsi și tu aici. 

LEGO nu e doar despre mașini, clădiri sau alte utilaje. De anul acesta există și LEGO Art. Și mi se pare o idee fantastică nu doar pentru recreație în vacanța de iarnă, ci și pentru un cadou splendid pentru cei apropiați. 

Și ai așa: o “pânză”, 3400 de piese mici, colorate și un mic manual care te învață pas cu pas cum să așezi piesele pe canvas. Ca să înțelegi mai bine, e ca și cum ai așeza pixel cu pixel într-o fotografie mai mare. 

Există LEGO Art cu Beatles, Marilyn Monroe, Iron Man sau SITH. Ghici pe care l-am ales eu? 31200 SITH și am făcut figura B, adică pe Darth Vader. La fiecare ART poți să alegi ce personaj să construiești. La 31200 îl ai pe SITH, Darth Vader sau Kylo Ren. 

Mi-a luat doar vreo 4 ore toată construcția. Și stai liniștit, rămâne și niște LEGO clasic de asamblat pentru ramă. Plus că, dacă te-ai săturat de Darth Vader, poți demonta toate piesele și să-l faci pe Kylo Ren. Lego ART poate fi cumpărat cu acest link.