VIDEO – Jocuri video gratis pe Xbox și Playstation în noiembrie

Dacă gamerul din tine te-a împins la un moment dat și ți-ai luat o consolă din gama Playstation 4 sau Xbox One, atunci sigur ai auzit și de Playstation Plus sau Xbox Live. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu aceste platforme, trebuie să vă spun că amândouă sunt abonamente anuale contra-cost la care poți opta dacă dorești să joci online, să beneficiezi de salvări în cloud, sau mai important dacă vrei să primești lunar jocuri gratis pe consola ta preferată. Le găsești la prețul de 60 euro pentru 12 luni și îți recomand să faci acest pas. Îți garantez că beneficiile și gratuitățile vin înzecite pentru acest cost.

Acum fiindcă timpul tău este și al nostru, ca tu să nu petreci prea mult din el căutând alandala pe internet ce jocuri vei primi și când, eu am triat buruienile și ți-am pregătit cea mai bună selecție special pentru tine.   

Xbox games with gold

Cei de la Microsoft se laudă că de ești abonat la serviciul lor Games with Gold, vei primi anual jocuri gratis în valoare de peste 700 de dolari. Așadar, pentru luna noiembrie găsiți titlurile de mai jos.

Până pe 15 Noiembrie avem The Turing Test. Dacă ești fan Portal sau The Witness, află că acest joc vine să îți pună la încercare capacitatea de a rezolva puzzleuri logice pentru a progresa mai departe. Ah, și promite un final neașteptat! Pe 1 noiembrie a intrat proaspăt Trackmania Turbo. Acesta vrea să împlinească visul oricărui împătimit de Hot Wheels. Dacă te întrebai când erai copil cum ar fi să pilotezi o mașină la 200 km/h pe trasee întortocheate care sfidează fizica, ei bine acum ai ocazia să afli.

Ultimul titlu demn de menționat din această lună vine mai târziu puțin, pe data pe 16 noiembrie și se numește Tales from the Borderlands. Este făcut de către cei de la Telltale Games, care au câștigat în trecut și Jocul Anului cu versiunea lor inovativă din seria The Walking Dead. Acest titlu face parte din universul Borderlands și atmosfera, umorul și acțiunea păstrează același timbru renumit pentru care seria este atât de îndrăgită. Iar faptul că jocul este mai mult un serial interactiv decât un joc video clasic, face întreaga experiență să fie cu atât mai proaspătă.

PS Plus

jocuri gratis

Sper că luna trecută ai apăsat pe butonul de download de pe Playstation Plus și ai descărcat titlurile fantastice pe care Sony le-a pregătit. Dacă nu ai reușit, poți răsufla ușurat deoarece încă mai ai timp până pe 7 noiembrie să faci asta. Îți recomand cu toată încrederea să nu le ratezi, deoarece Metal Gear Solid V: The Phantom Pain este unul din cele mai bune jocuri din industrie, fiind creația renumitului Hideo Kojima, iar cele trei titluri horror din colecția Amnesia îți vor mări cu siguranță pulsul și te vor face să tresari  la cel mai mic sunet. Deși în octombrie experiențele de gaming s-au vrut a fi pentru un spirit mai singuratic, luna aceasta avem ceva pentru toate gusturile: de la momeală de pește care aruncă cu bombe și împușcă tot ce vede, până la cea mai înfricoșătoare experiență virtuală pe care o poți avea într-un roller-coaster.

De pe 7 noiembrie va intra un titlu deosebit de nostalgic pentru unii: Worms Battlegrounds. Intră din nou în rolul celor mai iubite rame de pe Pământ, cheamă câțiva prieteni la tine și pregătește-te să retrăiești acele momente amuzante de care aveai parte prin liceu, când împărțeai tastatura cu un prieten și jucați Worms până la refuz. Tot în aceeași zi primim și artisticul Bound, care din fericire pentru posesorii de PSVR este compatibil și cu unitatea Sony de realitate virtuală, dar în același timp rulează și în 4K pentru cei cu PS4 PRO și un monitor capabil de o asemenea rezoluție. Fii pregătit să te cufunzi într-o poveste emoțională și într-un univers în care întreaga geometrie emană artă și profunzime. Firul narativ este redat prin dansul de balet al protagonistei.

jocuri gratis

Pe ultimul loc avem un cadou extrem de binevenit tot pentru cei care și-au scuturat portofelele ca să își cumpere PSVR, Until Dawn:Rush of Blood. Din fericire sau mai degrabă spus din nefericire pentru mine, l-am încercat și cuvântul pe care l-aș folosi să îl descriu cel mai bine ar fi „VREAU JOS! ACUM!”. În acest titlu din universul Until Dawn ești prins într-un carusel din care nu ai opțiunea să te ridici și să pleci după bunul plac. Ești înfipt în scaun, începe să meargă pe șine și ce urmează să experimentezi în realitatea virtuală este atât de bine realizat dar și odios și marcant emoțional.

Cam atât pentru luna noiembrie. Indiferent ce platformă de gaming preferi să butonezi, PS Plus sau Games with Gold sper că te încânta măcar un titlu din cele prezentate astăzi. Gata! Ne revedem luna viitoare cu jocurile gratis din decembrie care sperăm să fie și mai spectaculoase, mai ales că este luna vacanțelor și a cadourilor.