Jocuri video gratis în luna mai

Dacă ești gamer, finalul fiecărei luni nu poate însemna decât un singur lucru, distracție. Și asta dacă deții o consolă din gama PS4 sau Xbox One și ești abonat la PS Plus respectiv Xbox Live Gold. Dar dacă ești PC gamer și până acum te simțeai lăsat pe dinafară, am vești extrem de bune! Vom include în fiecare lună și jocurile gratis pe care le primești pe computer, dacă ești abonat la Twitch Prime. Acum că Sfânta Treime este în sfârșit completă și suntem pregătiți să fim binecuvântați cu zeci de ore de divertisment, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune jocuri pe care le primești gratis pe platforma ta preferată.

PLAYSTATION 4 – PS PLUS

Primul titlu care ne va încânta începând cu 1 Mai este Beyond: Two Souls de la Quantic Dream. Tot ce trebuie să știi despre el e că mai mult sau mai puțin este ca un film. Unul foarte bine scris și de care te poți bucura timp de opt ore. Cel mai atractiv lucru al experienței este faptul că la fiecare acțiune sau dialog, tu decizi între mai multe variante posibile și în funcție de ce alegi, suporți consecintele alegerilor tale. Recomandarea mea sinceră este să îi oferi o șansă, mai ales că nu te costă nimic fiindcă este plin de dramă, suspans, acțiune și elemente ce țin de  supranatural.

Rayman Legends este al doilea oferit „moca”, și este un joc pe care îl aștept pe PS Plus de ani de zile. În sfârşit mi se împlinește dorința! Hey, măcar nu mi se ascultă telefonul degeaba. Jocul este un platformer excelent care poate fi jucat singur sau până la patru oameni simultan. Muzica haioasă, grafica colorată și mega prietenoasă, împreună cu personajele sărite de pe fix pot da falsa primă impresie că ar fi pentru copii. Îți promit că te-ai înșela amarnic. Rayman este un joc robust, foarte bine realizat, dificil, care necesită muncă și răbdare ca să poți ajunge întreg la finalul nivelului. Acest titlu se află printre jocurile mele preferate, deci îți sugerez să îl descarci imediat cum îl vezi.

XBOX ONE – GAMES WITH GOLD

Super Mega Baseball 2 va fi disponibil de pe 1 Mai, așa că de ești fan Baseball, l-ai putea încerca. Sau mai bine, l-ai putea încerca alături de cel mic, deoarece arată destul de prietenos ca ei să se distreze o bucată de vreme.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain va fi disponibil la download de pe 16 mai până pe 15 iunie și precum am mai scris despre el până acum, îl recomand cu desăvârşire. Este un titlu fantastic pentru fanii jocurilor video de acțiune și se află printre cele mai bune producții de gaming făcute vreodată. Cu un minimum de 45 de ore de joc, te poate ține ocupat până luna viitoare când îți vin jocurile gratis.

PC – Twitch Prime

Acum și pentru noii veniți, avem jocurile de PC. Pentru cei care nu știu, Twitch este o platformă de streaming pur pentru gaming. Pe lângă contul gratis pe care ți-l poți face, ai și o opțiune premium numită Twitch Prime, pentru care plătești 11$ pe lună sau 100$ pe an. Pe lângă alte minuni și beneficii pe care le primești odată cu abonarea, găsești și un serviciu similar cu PS Plus și Games with Gold. Diferența dintre ele este una ceva mai substanţială. Fiindcă în loc de două jocuri pe lună, primești și câte 4-6 jocuri începând cu data de 1 a fiecărei luni.

Gone Home este primul din listă și pentru doritorii de o poveste bună și emoţionantă în care misterul, explorarea și firul narativ e tot ce contează într-un joc, acest titlu este o alegere fantastică. Totuși nu îl recomand doritorilor de împușcături, aventură și orice înseamnă acțiune. Următorul este Psychonauts, un joc de tip platformer 3D cu o poveste sucită și foarte interesantă. Titan Souls vine să îți pună răbdarea la încercare pe al treilea loc. Un joc 2D în care vezi acțiunea de deasupra și te bați doar cu boși. Nivelul de dificultate este extrem de ridicat, așa că ai grija în ce mai arunci controller-ul dacă te face la nervi. Să nu spui că nu te-am avertizat! Celelalte titluri care completează lista sunt High Hell, I, Hope, și Clustruck. Ca o mică paranteză, aș vrea să adaug că probabil nu este foarte multumit de selectia de luna aceasta de pe Twitch. Dar în același timp te-as ruga sa ai puțină răbdare fiindcă are doar cateva luni de viață și va dura puțin până își ia zborul cum trebuie și va avea jocuri cu însemnătate.

Sper că dintre toate cele enumerate mai sus poți regăsi măcar un joc care să îți fie pe plac și să te țină ocupat o bucata de vreme. Până data viitoare, îți urez spor la gaming!