Italia necunoscută există! Trebuie doar să o descoperi.

Milano 476Ați bifat Roma și Milano și gata, ați trecut Italia la amintiri? Mare greșeală!

Dacă vă place soarele italian, înghețata, espresso, lenea și veselia gălăgioasă a localnicilor, haideți să trăim câteva zile ca ei. Zburăm unde am mai fost și facem ce n-am mai făcut. Închiriem o mațină simpatică și mergem într-unul din locurile wow: lacul Como, unde George Clooney și-a cumpărat casă, vrăjit de magia locului. Simplu. BlueAir și Wizz Air ne duc ieftin la Milano Malpensa (și cu 50 de euro dus-întos dacă vânați promoțiile). La aeroport e timpul să întrăm în pielea italianului.

Închiriem un Fiat 500 pentru cel mult 30 de euro pe zi și plecăm spre Como. Drumul durează 45 de minute și ajungem. Orașul care poartă numele lacului glaciar este la poalele Alpilor. Verdele muntelui, albastrul apei, roșul și galbenul caselor îți spun că ai ajuns unde trebuie. Nu te speria, e normal să ai un atac de panică.

Milano 470Să nu știi ce să faci mai întâi. Să iei vaporul și să te plimbi pe lac până la granița cu Elveția și să admiri vilele luxoase cu grădini ca în reviste? Să te pierzi prin orașul fermecător? Să hrănești lebedele? Sau mai bine pe tine cu definiția unui tiramisu? Să te plimbi cu mașina pe șoseaua care urmează malul lacului? Sau să iei funicularul, să te cațeri până la Brunate, un sătuc cocoțat pe o culme, de unde vezi lacul și orășelele din jur ca un tablou (e locul unde nicio cerere în căsătorie nu poate fi refuzată, aviz amatorilor!). Poți să le faci pe toate.

Și încă nu am ajuns la cea mai bună opțiune. Să închiriezi un apartament cu priveliște spectaculoasă sau o casă mică de vacanță în locul unei camere de hotel. Pe malul lacului Como sunt o mulțime de orășele unde găsești și cu 80 de euro pe noapte mici palate. Căutați pe HouseTrip sau TripAdvisor. Și nu uitați să vă întoarceți!