Oamenii ca Dennis sunt construiţi după acelaşi calapod. Au dat peste prima lor pereche de sneakers absolut întâmplător. De la ajutoare, după Revoluţie. Chiar, mai ştie cineva camioanele cu saci de haine din America, Germania sau Franţa? Ne călcam în picioare pentru ele.

Ori, dacă nu, de pe la vreun unchi vaporean? Lasă-mă să ghicesc: de obicei, cu cel puţin o măsură, o măsură jumate mai mici? Clar, purtaţi…până ne asiguram că se vede degetul mare complet prin ei. Parcă aşteptam să treacă pragul de 2 cm per cartof să îi ducem în spate, la tomberon. N-aveam nimic şi n-aveam nimic de pierdut. Acum, avem şi vrem să recuperăm. Cumpărăm aproape compulsiv, raportându-ne la lipsurile copilăriei. Iată o posibilă explicaţie a pasiunii unei întregi generaţii. Adidaşii. Pantofi sport, da, ştim! Dar…vorba lui Dennis, parcă sună mai bine prima variantă. Corecte sunt şi sneakers, trainers, kicks. Importantă e substanţa cu care vin ambalaţi. Heritage-ul. Iar aici îşi intră el în rol.

Dennis Green – Dorin, adică – este omul din spatele proiectului Sole & Shape România. Unul care încearcă să grupeze sub aceeaşi umbrelă comunitatea de împătimiţi de la noi. Sneakerheads le zice. O gaşcă cu un limbaj aparte. #WTB #WTS #TTS #LC #OGBOX şi aşa mai departe… La el, povestea vieţii se scrie cu o pereche de Nike Waffle City, recuperată dintr-un pachet dintre cele despre care povesteam mai sus. O are trecută şi în cerneală, pe propria piele. Pentru că, îşi dă sau nu seama, e locul din care a pornit ca om. Acolo, la el, la Suceava, a făcut primii paşi spre ceea ce-l defineşte în prezent. Chiar dacă drumurile au fost anevoioase şi s-au interesectat ori cu străinătatea, ori cu acvariile corporaţiilor.

Dennis a început să colecţioneze adidaşi (hai să îi facem pe plac!) după vârsta de 20 de ani – perioadă în care a şi locuit în Germania. Şi a tot strâns. A ajuns pe la vreo 300 de item-uri, în prezent. Aşa a apărut proiectul online Hello There Vintage Shop, unde mai expediază din marfa care îi ocupă, în prezent, una dintre camere. Totuşi, 300, Dennis?! Apropo, prin colecţie are şi încălţări româneşti, de la Pionierul – RoSprint sau One Step. Vreo 12 perechi în total. Dar şi tot felul de rarităţi.

Prin 2013-2014 a început munca la proiectul Sole & Shape. A lucrat metodic, cu răbdare, încercând să alcătuiască şi, mai ales, să educe o comunitate. Cu accent pe educaţie. Apoi, cu un site foarte îngrijit, prezenţă consistentă în Social Media ori evenimente dedicate. Pe facebook, unde grupul lui are cam 9.000 de membri, e foarte atent la lansări şi nu ratează nicio ştire. Eşti bine, bine! “, spune când îl întrebăm dacă wall-ul Sole & Shape e o resursă pentru un începător. Dennis însuşi e doxă pe teme de sneakers, Ştie istoricul lor, poveşti despre brand-uri ori magazinele legit. În plus, recunoaşte imediat un produs fufu. Un fals, adică. Iar în acest week-end organizează unul dintre cele mai mari evenimente de profil, ţinute până acum în România şi, posibil, în sud-estul Europei.

De ce ar trebui să renunţăm complet la fake-uri, cum să ne luăm adidaşi de calitate la numai 300 de lei, ce încălţări i-au schimbat radical preferinţele, ori ce siluetă se anunţă hit în următoarea perioadă aflaţi din interviul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.