[VIDEO] Film: Independence Day: Resurgence (2016)

A venit timpul să fim atacați din nou de extratereștrii. De data asta mai mulți, mai mari și mai puternici. Cei care nu au văzut primul film trebuie doar să știe că în urmă cu 20 de ani o civilizație extraterestră, mult mai avansată decât noi, ne-a atacat cu scopul, evident de a ne distruge. Dar nu. Nu pe noi. Pe americani. Ei sunt mereu ținta tuturor atacurilor, iar salvatorul evident că este un căpitan american (nu, nu Căpitanul America), ci căpitanul Steven Hiller, interpretat de Will Smith.

În 2016 liniștea noastră (de fapt a americanilor, că la ei se întâmplă totul) este tulburată de o nouă invazie, mult mai puternică dar și mai hotărâtă să distrugă. De data aceasta este rândul fiului căpitanului, Dylan Hiller, rol interpretat de Jessie T. Usher. Se pare că salvarea vine de la o altă civilizație extraterestră ce duce deja o luptă cu mâncătorii de planete, așa cum putem numi civilizația care are în plan să ne distrugă.

N-am să intru în detalii pentru că vreau să te fac curios. Deși am citit multe critici, pot spune că personal mi-a captat atenția, efectele speciale mi s-au părut de bună calitate iar acțiunea este bine închegată. Nu am reușit să mă plictisesc și nici să exclam „Ce-a fost asta?!”.

În concluzie, îți recomand să îl vezi. Mai ales dacă l-ai văzut pe primul. Filmul se lansează oficial pe 1 iulie.