HUAWEI E O FORȚĂ – Regele Selfie-urilor – NOVA 10 PRO

Deși este pe lista neagră a americanilor de mai bine de trei ani, Huawei continuă să producă și să comercializeze unele dintre cele mai performante telefoane, așa cum făcea și înainte de Mai 2019. Nu au serviciile Google, însă sistemul proprietar Huawei Mobile Services a ajuns atât de bun încât mă întreb și acum, cât le mai ia să îl detroneze pe gigantul care ne-a adus telefonul cu Android. Trebuie să reținem că Android-ul este un sistem de operare Open Source, și orice producător de telefoane îl poate folosi, sigur, nu la cea mai recentă versiune.

Huawei Nova 10 Pro este de departe un câștigător la cele mai multe aspecte pe care le caută oricine vrea un smartphone de top, fără să scoată din buzunar salariul pe câteva luni. Ecran OLED cu refresh la 120 Hz, un procesor Snapdragon 778G cu 4G și nu mai puțin de 8 GB RAM și minimum 128 GB de stocare. Alături de aceste specificații avem și o încărcare mai rapidă ca a multor laptop-uri de pe piață, doar 100W, care îl va încărca complet, de la 0 la 100% în doar 29 de minute. În plus, mai avem și un set de camere destul de noi pentru industrie, cu nu mai puțin de 50 Megapixeli pe spate și, cireașa de pe tort, două camere pentru selfie.

Una de 8 Megapixeli, mai mult pentru a detecta adâncimea de câmp a fotografiilor portret, și cea mai mare cameră de selfie din câtev am văzut pe un telefon, 60 de Megapixeli. Ca să fii sigur că toate selfie-urile și clipurile pentru social media vor fi publicate la calitatea cea mai bună, îți recomand să le faci cu camera telefonului și apoi să le postezi în aplicații precum Facebook, Instagram sau TikTok.