Need for Speed este una dintre cele mai longegive serii din gaming, varianta Arșinel a jocurilor. Anii au trecut, noi am ieșit din adolescență iar fiecare lansare a fost tot mai slabă. Culmea, succesul noului Heat are legătură cu dezastrul Star Wars Battlefront II, când cineva de la EA a înțeles că jocurile se fac pentru jucători nu pentru profit. Așa că în sfârșit pot să spun: NEED FOR SPEED: HEAT merită.

În același timp, nu revoluționează industria de jocuri video cu mașini, dar elementele sigure pe care s-au bazat cei de la Ghost Games, studioul de dezvoltare din spatele jocului, sunt bine puse la punct. E mai pe nostalgie.

În principiu, jocul este simplu. Activitatea se desfășoară intermitent pe timp de noapte sau pe timp de zi. În primul scenariu, adică noaptea, concurezi ilegal ca să câștigi reputație și pentru partea “emoționantă” a poveștii. Ziua faci curse legale care îți aduc bani curați, ca să îți poți cumpăra mașini noi sau piese care să dea putere bolidului. În rest, conduci până îți iese pe nas. E open-world.

Grafica e ok-ish pentru 2019, lipsește tehnologia Ray-Tracing, dar asta nu înseamnă neapărat ceva rău. Toată estetica are un aer de Miami Vice, culorile neon fiind peste tot. Mai ales când concurezi noaptea, grafica țipă roz-bombon.

Cel mai important aspect al jocului este gameplay-ul, desigur. Și nu am întâmpinat nimic să merite vreo plângere din partea mea. Mașinile se controlează super ușor, și în afară de accelerație și frâna de mână, nu vei folosi alte comenzi. A, poate când vrei să vezi harta ca să îți alegi misiunea.

În concluzie, mult așteptatul Need for Speed: Heat este o experiență plăcută care umple golul lăsat de exclusivitatea lui Forza Horizon 4, pe care nu-l poți găsi pe PS4. Iar dacă ai consolă mai micuță pe nume Switch, poți recurge la Grid, fiindcă și acela este un titlu excepțional pentru un astfel de device. Ca să vedeți live reacțiile noastre, vă invit în clipul de mai jos. Numai bine!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.