În ediția aceasta din La o vorbă și un film, l-am avut ca invitat special pe al nostru Marian Andrei, aka Mr. 1.85m. Am discutat despre filmele de comedie din anii ’80 și 90′ versus comediile din prezent.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Marian Andrei este un tânăr cu foarte mult potențial și înainte să vină full-time la Cavaleria.ro, a lucrat în ProTV un număr considerabil de ani. Nu am putut să pierd oportunitatea în timpul interviului și am încercat să îl descos cât am putut de bine despre această mișcare majoră din cariera lui.

De asemenea, am aflat de la el că în ultimul timp se uită doar la filme de comedie, chiar dacă sunt și parodii vechi din anii ’80 sau ’90. Motivul din spate este unul simplu. Când ajunge acasă după o zi de lucru, prima sa grijă este băiatul lui și are chef doar să se destreseze. Dar printre altele, mi-a mărturisit că are un suflet blând și că filmele romantice îl emoționează foarte tare. De aceea nici nu se mai uită la ele.

Părerea mea despre filmele de comedie din deceniile trecute versus prezent este că, pentru mine cel puțin, atunci erau mult mai bine scrise și conțineau un umor mai inteligent, precum Bowfinger sau Sgt. Bilko cu Steve Martin. Posibil să am doar impresia asta, dar am revăzut recent câteva filme de comedie vechi și le-am găsit să aibă o abordare mult mai fină, când vine vorba despre comicul de situație, de personaje, de dialog și așa mai departe.

Sunt absolut conștient că nu dețin autoritatea în ce privește factorul de râs al unui film și mă rezum doar la ce mi se aplică mie. Eu cel puțin prefer un umor inteligent și bine compus, decât cel din comediile recente care au ca declanșator de intrigă o noapte de intoxicări în care personajele uită ce s-a întâmplat.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.