Dacă recent am acoperit cele mai râvnite jocuri video care urmează să apară în 2020, acum a venit momentul să discutăm despre filmele anului. Spoiler alert, nu sunt atât de încântat de lansările astea. 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Come To Daddy este o combinație între comedie, horror și thriller. Este regizat de către Ant Timpson, un regizor cam inactiv de meserie, dar care a produs alte filme precum Housebound sau Turbo Kid. În rolul principal îl vedem pe Frodo Baggins, care precum un hobbit, pare că nu mai îmbătrânește. După un număr de ani în care nu a avut vreo legătură cu tatăl său, se duce la acesta la o cabană izolată ca să repornească relația lor, dar în același timp, tot felul de nebunii încep să aibă loc. 

Bloodshot este un film science-fiction cu Vin Diesel cap de afiș. Povestea este inspirată din comic books și este despre un soldat care la un moment dat adoptă postura de trup neînsuflețit doar ca să fie readus la viață cu super puteri. Este regizat de Dave Wilson care a lucrat la efectele vizuale din Avengers Age of Ultron sau la jocuri precum Star Wars Force Unleashed și Star Wars The Old Republic. Acum dacă un om care vine din efecte vizuale din jocuri să regizeze un film face o treabă bună, rămâne de văzut. Dar ce e sigur, e că filmul are potențial din cauză că este scris de Eric Heisserer, care a compus scenariile pentru Arrival sau Bird Box. 

Tot la super puteri avem The New Mutants, din universul X-Men. Atenție, totuși nu din Universul Cinematic Marvel. Genul filmului? Horror acțiune science-fiction. Ca să aibă o față cunoscută pe poster și să facă vâlvă, oamenii de la resurse umane au recrutat-o pe Arya Stark printre actori și din ce am văzut până acum din trailer, mi s-a părut similar puțin cu Split. Niște tineri prinși într-un subsol, ceva personaje negative care au menirea să îi țină acolo, iar legat de Split, apare și actrița principală de acolo. Personal, mi-a plăcut interpretarea ei din Split, așa ca nu văd să o dea în bară aici. 

A Quiet Place 2 vine la rând pe Netflix, urmărind succesul primului film. A Quiet Place bifează toate punctele importante pentru mine când vine vorba de un film. O lume post-apocaliptică, rasa umană pe cale de dispariție, un inamic pe care nu îl poți învinge… ce să mai: formula perfectă pentru o evadare imaginativă. Doar că primul, m-a lăsat puțin cu un gust amar fiindcă a avut mari carențe în logică când vine vorba de regie. Adică toată premiza tragediei de la începutul filmului putea fi evitată dacă anumite personaje părintești se mai uitau și în spate din când în când, dar în fine. Chiar îl aștept pe acesta și sper că regizorul și-a mai format ochiul să nu repete astfel de erori în logica firului narativ. 

Bad Boys For Life vine cu un Martin Lawrence mai pompat cu aer și cu prințul din Bel Air în rolurile principale. Dacă n-ați văzut primele două filme, vă invit să faceți asta, de cum se termină clipul acesta. Mai ales că Bad Boys I și II au fost regizate de Michael Bay. Acesta e făcut de Adil El Arbi și Bilall Fallah. Nu știu cine sunt, nu am auzit de ei și dacă v-aș spune filmele pe care le-au făcut ei până acum oricum nu ați ști de ele fiindcă sunt necunoscute. Mă rog, sper doar să facă o treabă bună. 

De parcă nu ne-am săturat de Vin Diesel, că vine din nou la rând. De data asta este un om simplu în căutare de familie, în Furios și Iute 9. Ce cuvinte să aduc francizei care nu mai are limite, dar lumea se ia de Michael Bay că folosește prea mult explozibil? Seria cu mașini va continua probabil până când Vin Diesel va face liniuțe în scaunul cu rotile de la azilul de bătrâni. În fine, cum spun americanii, take it or leave it. Doar nu te aștepta să te miște emoțional.

Wonder Woman 1984 apare tot anul acesta și sincer sunt încântat de el. Primul mi-a plăcut foarte mult și regizorul este aceeași. Mie îmi convine. Cred că din Universul DC, primul Wonder Woman este în top 5 cu siguranță.

Godzilla vs. Kong este un meci pe care îl aștept de când am văzut primul film cu Kong: Skull Island în 2017. Chiar dacă mă plictisesc scenele cu oamenii și dramele lor inutile, secvențele CGI cu monștri din seria asta compensează grav. Dacă nu sunteți la zi cu Godzilla și așa mai departe, sfatul meu este să recuperați, fiindcă merită. Nu chiar Oscar, dar copilul de 12 ani din voi va zâmbi mult când se bat titanii pe ecran.

Coming 2 America vine surprinzător la 32 de ani după primul film din ’88 cu Eddie Murphy, Wesley Snipes, James Earl Jones în rolurile principale, iar în afară de asta… hey… îmi era dor de Eddie Murphy, de filmele anilor 80 în general și chiar sunt entuziasmat de Coming to America 2.

Dune își încearcă din nou norocul pe marile ecrane anul acesta. Inspirat din cărțile lui Frank Herbert, sper că seria asta nouă va rupe norii și fanii nu vor fi dezamăgiți. Din ce ne spune wikipedia, actori de mare anvergură vor apărea în Dune, precum Jason Mamoa, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista și Javier Bardem. 

Free Guy este un film pe care chiar îl aștept. Ryan Reynolds fiind Ryan Reynolds în rol principal, cu lait motiv-ul jocurilor video… ce nu e tare la acest trailer. Serios, nici nu vreau să mai spun ceva de el, fiindcă e pur și simplu atât de beton încât nu merită un elogiu. E deasupra unui astfel de text fiindcă e pur și simplu distractiv. 

Ca să terminăm lista, am zis să includ ultimele două filme în același loc: Venom 2 și Morbius. Pentru Venom 2 nu avem nici un trailer dar sunt sigur că apare Carnage și acesta va domina intriga poveștii, iar în Morbius… ei bine, Morbius încă e un origin movie și nu prea mă interesează ce se întâmplă până nu îl văd. Vreau doar să fie bun și să lase un easter egg cu Kraven the Hunter jucat de Gerard Butler. Se pare că Sony se pune bine pe treabă cu Spider-Man. 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.