Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Timp de gătit: 35′

Număr de porții: 2

INGREDIENTE:

  •  gălbiori deshidratați-50g
  •  ciuperci shimeji-1 casoletă
  •  cartofi dulci-3 buc
  •  salota/ceapă albă-150g
  •  scoici st Jacques-8-10 bucăți
  •  unt-1/2 pachet
  •  bacon feliat 80g
  •  portocale pentru suc-2 bucăți
  •  smântână lichidă-50 ml
  •  Lillet-60 ml
  •  frunze de lămâiță/mentă-1/4 casoletă

Punem gălbiorii la hidratat într-un vas cu apă călduță, timp de 10-15 minute. Tăiem salota mărunt și adăugăm jumătate din cantitate la călit în puțin ulei de măsline și un cub de unt. Curățăm cartofii dulci, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm în oală, peste ceapa care sfârâie. Călim 3-4 minute la foc mare, pentru a se carameliza, apoi acoperim cartofii cu apă, punem capacul și fierbem la foc mediu timp de 10-15 minute. Preîncălzim cuptorul la 190c, apoi mărunțim bacon-ul, îl așezăm pe o tavă cu hârtie de copt și îl rumenim la cuptor până devine crocant.

Între timp, stoarcem portocalele la slow-juicer, pentru a păstra pulpa și vitaminele în suc. Verificăm cartofii, îi scurgem de excesul de lichid, apoi îi blendăm la viteză mare, adăugând smântâna lichidă, sucul de portocală, sare și piper.

Sosul Lillet

Într-o crăticioară, topim puțin unt cu ulei de măsline, adăugăm restul de salotă tocată și călim la foc mediu timp de 1-2 minute, până se înmoaie. Reducem focul, adăugăm păhărelul de Lillet, ciupercile hidratate împreună cu ciupercile shimeji și lăsăm să se gătească lent, timp de 6-7 minute. Încingem o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm nucile de scoică st Jacques asezonate cu puțin piper și curățate de partea portocalie (coralină).  Prăjim scoicile timp de un minut pe prima parte și două minute pe a doua.

Plating: pe centrul farfuriei așezăm scoicile rumenite, câteva linguri de sos de Lillet, înconjurate de mousse-ul de cartof dulce. Presărăm cu bacon-ul crocant și cu câteva frunzulițe de lămâiță sau mentă. Servim alături de un cocktail răcoritor pe bază de citrice și Lillet.

Poftă bună!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.