Video | Yaga – Un joc fantastic făcut de români

Yaga este un joc făcut de români, mai anume de studioul Breadcrumbs Interactive. Jocul îl așteptam de trei ani de zile, de când am văzut pentru prima dat trailerul și din prima am spus că este WOW. Derulăm timpul înainte și după ce l-am jucat, am avut dreptate, este mega wow.

Jocul este în stilul 2D isometric, adică similar cu unghiul de vizualizare din Diablo 2. Nu este un RPG, adică personajul tău nu crește în level, dar îți poți upgrada armele și uneltele pe care le găsești în timpul aventurilor tale. Mai mult decât atât, cel mai distractiv element este faptul că îți poți personaliza sau customiza stilul de joc. Poți juca de aproape dacă îmbunătățești arma, ori de la distanță dacă aplici lucrurile necesare.

Spuneam de stilul grafic mai devreme. Mi se pare foarte bun pentru premiza jocului, temele din folclorul balcanic pe care le abordează și toate se împreunează perfect cu soundtrack-ul pe care îl consider fantastic. Este în mare parte creat de formația Subcarpați și când intri în toiul bătăliilor și tempoul sonor începe să accelereze, te simți exact în mijlocul acțiunii.

În afară de o grafică faină, un gameplay bun, un sistem de upgrade bine pus la punct, posibilitatea de a-ți personaliza stilul de luptă și un soundtrack beton, nu am ce să mai spun despre acest joc. Și nu îl laud fiindcă e făcut de români, ci fiindcă trebuie luat ca atare. Este făcut de o echipă mică, pasionată și nu îl poți compara cu mamuți din industria de gaming precum Witcher, God of War și așa mai departe. Îl poți găsi pe Epic Store, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, așa că ai de unde alege. Și ca întotdeauna, îndemnul meu este să nu îl piratezi, fiindcă dacă ai urmărit reportajele mele despre cum e să fii dezvoltator de jocuri video în România, le furi efectiv pâinea de la gură.