Cu ocazia vizitei noastre în Cluj, am trecut pe la băieții de la Rikodu, un studio românesc, independent, de dezvoltare de jocuri video. Nu aveam cum să îi ratez fiindcă munca și sacrificiile din spatele jocului merită să fie cunoscute. De altfe, un laitmotiv care se regăsește în fiecare dintre episoadele mele alături de românii care fac jocuri video.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Cei de la Rikodu se află la prima tentativă de a crea un joc video și acesta se cheama Second Hand: Frankie’s Revenge. Știu că numele este lung și cam greu de reținut, dar până și ei au recunoscut că nu sunt încântați în întregime de nume. În principiu, Frankie’s Revenge este un joc cooperativ de acțiune, care poate fi jucat de până la patru oameni simultan. În traducere, cu cât sunteți mai mulți, cu atât mai bine.

După cum a menționat și Alexandru Palade în clip, este o combinație originală între Helldivers și alte jocuri top-down din genul respectiv. Fiind un mare fan al acestora, pot garanta că distracția este pe măsura așteptărilor. Mai mult decât jocul în sine, povestea din spatele cortinei este foarte interesantă.

Alexandru lucra în IT pe o poziție de Senior înainte să fondeze Rikodu și a avut un „buffer” sau tampon de bani care l-au ajutat o perioadă de timp, după ce și-a dat demisia. Bineînțeles că aceștia nu au fost de ajuns, fiindcă a fost necesar un împrumut privat de la un prieten apropiat, care a crezut în proiectul lor.

Ideea jocului a venit pe loc în cadrul unui Game Jam, în care foarte mulți oameni talentați trebuie să se gândească în timp record la un proiect de joc video și să implementeze în timp record un scurt demo. A crezut în ideea de acolo și a dezvoltat-o, ca trei ani mai târziu își vadă viziunea realizată.

Povestea Rikodu continuă mai sus în video, iar dacă vrei o șansă să câștigi o cheie de Steam pentru Second Hand: Frankie’s Revenge tot ce trebuie să faci este să intri pe Facebook Cavaleria.ro, fiindcă am pornit un mic giveaway.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.