[VIDEO] FILM: Frumoasa și Bestia (2017)

Când vine vorba despre copilărie cu toții ne amintim de poveștile frumoase spuse de către părinți sau bunici. Îndrăgita poveste Disney, Frumoasa și Bestia, este una dintre acele povești pe care cu siguranță ai auzit-o sau ai văzut-o la televizor în fimul animat. Dacă te numeri printre cei care nu știu povestea fermecătoare, am să încerc să te fac măcar curios în ceea ce privește producția extraordinară de anul acesta. Filmul se bazează pe povestea originală a basmului, fapt ce denotă că este încă o temă de actualitate și anume că frumuseţea adevărată vine din interior.

În rolurile principale sunt Emma Watson ce o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie (Dan Stevens) ce ascunde un secret întunecat, peţitorii ei şi Gaston (Luke Evans). Din distribuţia peliculei mai fac parte şi Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Pentru că povestea a fost un succes și nu a fost nevoie de prea multe adaptări, producătorii au mizat pe decorul complex și fastuos dar și pe efectele speciale. Pe durata producţiei au fost folosite peste 8.700 de lumânări ca decor pe platourile de filmare, podeaua din sala de bal a fost realizată din peste 3.600 mp de marmură falsă, cele zece candelabre de sticlă din sala de dans au avut ca sursă de inspirație candelabrele de la Versailles. Acestea au fost mătuite, acoperite cu materiale textile şi luminate de sute de lumânări.

Rochia galbenă a lui Belle a fost realizată din aproximativ 55 de metri de organza satinată iar pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de aţă şi peste 12.000 de ore de muncă. Rochia a fost împodobită cu 2.160 de cristale Swarovski iar 1500 de trandafiri roşii au fost crescuţi sau cumpăraţi în timpul producţiei, aceştia fiind utilizaţi pentru cercetare sau ca decor pe platou. Phillipe, calul lui Belle şi al lui Maurice (Kevin Kline) este jucat de trei cai diferiţi, iar doi dintre ei au fost vopsiţi zilnic pentru a semăna între ei.

Cât despre “momentul gay”, Disney a inclus în film, pentru prima oară, un moment gay, iar în mai multe țări, ortodoxe sau musulmane, au apărut discuții aprinse. Spre exemplu, Malaezia, a retras pelicula din cinematografe, în Rusia filmul a fost catalogat ca fiind nerecomandat copiilor sub 16 ani, iar un cinematograf din Alabama, USA, a anunțat că nu va proiecta filmul pentru că apare un personaj homosexual.

În România filmul a fost autorizat cu audienţă generală de către Centrul Naţional al Cinematografiei, se arată în mesajul Coaliţiei, de pe pagina de Facebook. Coaliția a negat că ar boicota filmul sau că ar cere interzicerea producției în sălile de cinema românești, explicând, că trebuie altă recomandare pentru vârsta copiilor spectatori, dat fiind că și în Statele Unite recomandarea pentru vizionarea filmului este cu Acord Parental, nu Audiență Generală.

Filmul va avea premiera astăzi, pe 17 martie 2017 și este disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat).