7 motive să mergi la ArtSafari!

Dacă te duci la Art Safari o să vezi niște desene porno pe pereți care o să ți se pară mâzgălelile unui tip plictisit dintr-o toaletă publică. Tu vei ști însă că nu e vorba despre vulgaritate ci o declarație de frondă la tot ce era arta pretențioasă și neinteresantă de acum o sută de ani. Câțiva bărbați supărați pe toate convențiile s-au săturat de regulile care stabileau ce este arta și au făcut o revoluție… culturală. Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Janco, Victor Brauner, Jules Perahim, Max Herman Maxy sau Arthur Segal sunt doar câțiva din artiștii români reprezențanți ai mișcării DADA. De pe urma lor ne-am ales cu dadaismul al cărui centenar îl sărbătorim la Art Safari 2016. Desenele provocatoare despre care vorbeam mai devreme sunt doar un capăt de ață pe care dacă îl apuci, te vei trezi apoi navigând printre piese rare și o expoziție demnă de orice capitală din lumea civilizată.

Expoziția Centrală Dada este principala atracție de anul acesta. Aici poți admira lucrările lui Max Herman Maxy, Marcel Iancu dar dacă navighezi printre etaje poți descoperi și artiștii noii generații, cum ar fi Francisc Chiuariu, un pictor viu și talentat.

Schimbă-ți planurile așadar și mergi să vezi Art Safari dar nu doar pentru dadaism. Picturi, sculpturi și chiar câteva filme documentare de avangardă făcute cu imagini din anii 1930 sunt “animalele sălbatice” din această “savană” culturală.

Expoziția se dechide de la intrare cu ecorșeul realizat de Constantin Brâncuși pe vremea când era elev la Școala Naținală de Arte Frumoase din București. O să îți zâmbească deși nu pare, dar dacă te uiți cu atenție vei ști.

Să facem așadar o listă scurtă de motive pentru care trebuie să mergi la Art Safari 2016.

1. Este cea mai mare expoziție de artă din România din care poți să cumperi lucrări ale artiștilor contemporani.
2. Ai ocazia să vezi o operă a lui Constantin Brâncuși, dar trebuie să mergi și să-i vezi zâmbetul.
3. Exclusivitate: cinci colecții private expuse în premieră.
4. Centenar DADA cu peste 350 de lucrări în Expoziția Centrală
5. Workshop-uri speciale  – DEM Creativ la Art Safari Kids, adică artă pe înțelesul copiilor de la un Walt Disney de România.
6. Intră în circuitul urban Palatul Dacia România, o clădire istorică ce respiră acum, iată, un aer nou.
7. În fine, trebuie să mergi de amoru’ artei și pentru că e ultimul weekend când expoziția va fi deschisă.

Adresa: Lipscani 18-20, București (peste drum de BNR)
Biletul: 50 lei – standard / 15 lei – studenți / copiii sub 12 ani intră gratuit însoțiți
Orar: 12 – 24 sâmbătă