Ce facem în weekend

Se anunță un sfârșit de săptămână ploios, așa că ne axăm pe seriale, filme și citit. Pentru cei care se încumetă să iasă în oraș, le-am pregătit, ca de obicei, lista cu evenimente la care să meargă să-și descrețească frunțile.

VINERI

Moonlight – un film de Oscar

Cel mai bun film de anul acesta rulează de astăzi în toate cinematografele din România. Eu am fost, l-am văzut și mi-a plăcut, așa că îți recomand să îți faci timp pentru el. Nu degeaba a câștigat trei premii Oscar, 150 de premii și 200 de nominalizări în festivaluri de film din toată lumea. Pentru a-ți rezerva un bilet intră aici.

Restaurant Internațional

Lugo Restaurant & Lounge și-a deschis porțile în vara anului 2016 la trei minute de Piața Romană, pe strada George Enescu. Restaurantul propune clienților săi o terasă de vis, iluminată cu o boltă de lumini, un interior cu separeuri dar și spații deschise pentru grupuri mai mari. Servirea este impecabilă iar mâncarea foarte bună este un atuu al restaurantului. Pentru rezervări sună la: 0785 238 910

Serial – Fringe

Serialul prezintă viața cercetătorului științific Walter Bishop, un fel de Frankeistein combinat cu Albert Einstein, a fiului său și o femeie, agent FBI, care îi readuce împreună. Agentul FBI, Olivia Dunham și Peter Bishop se confruntă cu un fenomen inexplicabil ce amenință să se răspândească foarte repede. Drama cu elemente science fiction urmărește întâmplările ciudate ce au avut loc într-un avion ce a aterizat pe aeroportul Boston’s Logan, însă cele întâmplate la bordul avionului 627 sunt doar începutul acestei povești. Dacă ești fan sci-fi și ți-a plăcut Dosarele X, cu siguranță Fringe te va prinde.

SÂMBĂTĂ

Super Outlet Shopping Day

Între 10:00 și 24:00, la Fashion House ai reduceri de 90% la peste 20 de branduri și mii de produse. Produsele de la Fashion House provin din surplusul de stocuri ale producătorilor, din colecțiile special concepute pentru magazinele de tip outlet și din colecțiile din sezoanele anterioare ale brandurilor. Outlet-ul este situat în West Park Militari, la intrarea pe A1, la km. 13.

Teatru La Grande Magia

la_grande_magia_cavaleria.ro

„Spectacolul de la Bulandra urmează viziunea compozită a autorului, reuşind “corespondenţa ideală între viaţă şi spectacol, fuziunea când armonioasă, când scraşnită între râs şi lacrimi, între grotesc şi sublim”, aşa cum dorea însuşi De Filippo. Regizorul ştie să evidenţieze umorul ca un contrapunct al dramaticei propuneri auctoriale, potrivit căreia, viaţa este făcută numai din miciuni şi înşelătorie, din deziluzii, iar oamenii sunt în mâna întămplării. Iar spectacolul inteligent montat şi excelent susţinut actoriceşte de la Teatrul €œBulandra€ antrenează spectatorul în dansul, absurd şi ademenitor totodată, al realităţii cu iluzia, cu Marea Magie€.” (Victoria Anghelescu, Cotidianul) Spectacolul începe la ora 19:00, iar prețurile sunt următoarele: 67 lei (categoria Premium), 45 lei (categoria I), 23 lei (categoria II).

Festin thailandez

Kunnai (Doamna Modernă) este un restaurant cu specific Thai contemporan aflat în inimă Bucurestiului, pe Strada Copilului nr. 6, vis-à-vis de Piața Domenii. Restaurantul oferă o varietate complexă de mâncăruri Thai, create cu grijă de către Anne Ampawan și Chef Songrit. Dacă ești cunoscător al mâncărurilor Thai sau novice, meniul diversificat și aromele speciale te vor cuceri cu siguranță. Pentru rezervări sună la 0722 687 454.

DUMINICĂ

Levantul – Mircea Cărtărescu

Pentru că este ultima zi din weekend și pentru că se anunță a fi una ploioasă, vă recomand să cițiti o carte. Una care pe mine m-a prins de la primele pagini și pe care, recunosc m-am chinuit ceva să o deslușesc pe de-a-ntregul. Levantul abundă de tehnici literare dintre cele mai diverse şi mai surprinzătoare, acoperind practic toată literatura română și este impregnat de rescrieri, mai lungi sau mai scurte, în cheie postmodernă, a unor episoade cunoscute din literatura română sau universală.

Franz Kafka – Procesul

Cel mai cunoscut roman al lui unuia dintre cei mai influenți scriitori ai secolului XX,  „Procescul” spune povestea unui funcționar oarecare, pe nume lui Josef K., ce este vizitat de două persoane care-l anunță că împotriva lui s-a deschis un proces și că, din acel moment, este arestat, deși lăsat în continuare în libertate. Procesul, ca mai toate scrierile lui Kafka, sunt de obicei catalogate drept absurde, termen care ar exclude din start posibilitatea unei interpretațiuni, însă, acest absurd este greșit înțeles. Nu scrierile în sine sunt absurde, ci, la o primă și oarecum superficială vedere, situațiile prezentate în acestea. Însă, odată ce începem să deslușim sensurile dincolo de imaginea absurdului, ne dăm seama că situațiile în sine sunt folosite doar ca pretexte și parabole care ne vorbesc despre lucrurile și întrebările cu adevărat importante în viață.