[Vlog] Marea înfometare
Am poate cea mai puternică relație de „love-hate” imaginabilă cu toate produsele făinoase, indiferent că-i vorba despre paste, pâine, pizza, covrigi sau prăjituri cu blat. Știu ce chestii delicioase pot ieși din făinoase, mai ales în combinație cu oleacă de cărniță, niște legume trase la tigaie, poate oleacă de unt și niscai sosuri picante, doldora de grăsimi. Groază, pentru că savuroasele produse pe bază de grâne, odată consumate, se dau de trei ori peste cap și se transformă în osânză. Însă, cam de două ori pe an, ridic zăgazurile rațiunii și ale precauției și fac plinul, să-mi ajungă. Cu covrigi, frate! Alimentul ăla despre care un coleg spunea cândva că e hrana de bază a unui reporter și care acum s-ar zice că a devenit prânzul preferat al românilor fără bani. Prânzul, micul dejun, uneori chiar și cina.
Acum, în vremurile noastre, Răzvan a venit cu ideea creață să trăiască o zi întreagă din 13 lei, bani din care să-și cumpere câte soiuri de covrigi și-o permite. Ba chiar și un kefir, dacă-i rămâne mărunțiș. Iar pe mine m-a chemat să-i fiu dez-gustător de aluat copt în pripă. Vă invit să degustați cu privirea.