În acest an, Noaptea Albă a Filmului Românesc împlinește 10 ani și are loc, în același timp, pe 20 Septembrie la București și Cluj-Napoca. Vor fi difuzate peste 35 de filme, dintre care unele vor avea avanpremiera națională.

UNDE AU LOC

În capitală, vei putea viziona filmele în locații precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul TNB, Cinema Muzeul Țăranului – Open Air, J’ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Goethe Institut), Rezidența Scena9, Fabrica Gastropub. Iar în Cluj-Napoca proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria.

CE FILME VOM VEDEA

Pe lângă filmele care vor rula în avanpremieră, spectatorii vor avea ocazia să recupereze și să vadă producții lansate din timpul anului. Nu vor lipsi filme renumite precum La Gomera de Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov și Catrinel Marlon, Parking, regizat de Tudor Giurgiu, Cap și Pajură a lui Nicolae Constantin Tănase, un film aparent bazat pe fapte reale, în care apare și Florin Salam. Să nu ucizi urmează, regizat de Gabi-Virginia Șargă și Cătălin Rotaru.

Altele care vor apărea pe ecran sau pe pânză sunt Alice T, în regia lui Radu Muntean. Moon Hotel Kabul regizat de Anca Damian, în care joacă Florin Piersic Junior și Ofelia Popii.

Se întoarce un hit văzut de un număr record de spectatori, Moromeții 2, regizat de către Stere Gulea, și alte comedii recente. Documentarele vor fi, de asemenea, prezente: Distanța dintre mine și mine, sub semnătura Monei Nicoară și Dana Bunescu. Mai departe vom avea parte de scurtmetraje noi din selecția TIFF 2019 și alte filme care vor fi difuzate în premieră.

Acum că am terminat cu înșirarea fără de sfârșit, tot ce mai rămâne să vă spun este să mergeți. Este o ocazie rară și totodată un prilej perfect ca să faci ceva inedit cu jumătatea ta actuală sau în devenire. Așa îi poți arăta partea ta cultă și sensibilă, că ești conectat la acest eveniment social.

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.