Începtul de an mai vine cu un film în forță, cu frumoasa și seducătoarea Jennifer Lawrence în rolul principal. Actrița americană și-a început cariera în 2007 ca unul din membrii echipei de bază a distribuției serialului de televiziune The Bill Engvall Show, iar la vârsta de 20 de ani devenise deja a doua cea mai tânără actriță nominalizată vreodată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Seria The Hunger Games a făcut-o mega cunoscută, dar și rolul lui Mystique din seria filmelor X-Men.

Jennifer revine pe marile ecrane în rolul unei femme fatale pregătită de serviciile secrete rusești, în programul Red Sparrow. De meserie balerină, Dominika Egorova este pusă în situația de a alege între a fi redusă la tăcere definitiv sau a fi recrutată în programul de spionaj rusesc, asta după ce este martora unei operațiuni secrete de asasinat politic. Am mai văzut eu transformări spectaculoase la Hollywood, uneori de domeniul fantasticului, însă o balerină cu piciorul rupt devenită o spioancă seducătoare ce-și joacă adversarii pe degete, mai rar. Nu spun neapărat că mi se pare imposibil sau neverosimil, însă nici nu pot crede asta fără să-mi pun un mic semn de întrebare.

Dacă ai văzut doar trailerul filmului și crezi că singurul lucru pe care Lauwrence îl poate face este să-și arate trupul, de altfel seducător, te înșeli. Frumoasa balerină rusoaică are trăiri și reacții realiste, dovedește ambiție și te face cu siguranță să empatizezi cu personajul ei. În plus, n-ai cum să nu fii impresionat de evoluția ei ca personaj. De la balerina fragilă de la început, la femeia capabilă să ucidă fără milă, Dominika trece printr-o transformare uimitoare pe care o admir sincer, chiar și din prisma unui personaj de ficțiune.

Filmul este regizat de Francis Lawrence care nu, nu îi este nici tată nici frate, ci o pură coincidență de nume. Francis este cunoscut în special pentru filmele din seria The Hunger Games în care Jennifer a fost tot protagonistă, I Am Legend sau Constantine, dar și  pentru videoclipuri muzicale. Dacă probele din Jocurile Foamei ți s-au părut grele și dure pentru o femeie senzuală și frumoasă precum Jannifer, ei bine stai să vezi ce i s-a pregătit în Red Sparrow.

Închei prin a-ți recomanda acest film care, apropo, rulează în cinematografe de astăzi, 2 martie 2018. Dacă ai în gând să-l vezi neapărat la I-MAX îți mai spun doar că nu este neapărată nevoie pentru că filmul nu abundă de efecte speciale atât de spectaculoase.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.