Dacă nu ai nici un plan pentru acest weekend, am pentru tine o idee de eveniment la care merită să participi. Sâmbătă aceasta, 24 august, are loc BIAS 2019, adică Bucharest International Air Show. Este cel mai mare și mai important eveniment din România dedicat forțelor aeriene civile și militare. Cei prezenți la eveniment se pot bucura de acrobații extraordinare, demonstrații de virtuozitate, dar și de o mulțime de aeronave și echipamente de aviație și nu numai expuse la sol.  

Evenimentul este cât se poate de interesat, fie că ești sau nu pasionat de acest subiect. Eu am participat acum un an și mi-a plăcut. Pe lângă impunătoarele aeronave în care te poți urca și pe care le poți studia în amănunt, în cadrul expoziției poți admira și chiar testa tehnologii și gadgeturi interesante. 

Porțile evenimentului se deschid la 8:00 dimineața și se închid în jurul orei 22:00. Show-ul aviatic, pe care îți recomand să nu-l ratezi, are loc între 9:00 – 15:00 și 15:00 – 21:00. Spectacolul aerian de anul acesta de la BIAS 2019 este asigurat de Aeroclubul României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings. De asemenea, vei vedea și invitați ai Forțelor Aeriene Române, dar și NATO. Vedeta este fără doar și poate aeronava NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control care revine la BIAS, ediția 2019. Printre invitați se mai numără și echipa letonă Baltic Bees, o trupă recunoscută pentru stilul unic de pilotaj, dar și pentru manevrele artistice de maximă dificultate realizate cu aeronave militare. 

Invitat special la eveniment este și italianul Luca Bertossio în vârstă de 27 de ani, care este campion mondial la planorism și cel mai tânăr câștigător al competiției Glider Aerobatics. Și TAROM a pregătit un moment special pentru BIAS 2019. Un Boeing 737 pilotat de comandantul și pilotul instructor Adrian Preda va performa și individual și însoțită de aeronave militare F16. Cu alte cuvinte, evenimentul are toate ingredientele unui show pe cinste.

 

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.