Colecția de toamnă\iarnă Supreme 2018

În urmă cu aproape o săptămână Supreme a lansat colecția de toamnă-iarnă 2018. Nu contest faptul că multe dintre ținute și accesorii mi-au atras atenția. Este de notorietate faptul că Supreme, alături de Off-White, dau tonul în materie de streetwear și colaborări. Am văzut de-a lungul timpului tot felul de colecții de obiecte care mai de care mai bizare.

De la cărămizi, brichete, bâte, mânuși de box și multe altele, însă chiar și așa, tot ei rămân deschizători de drumuri pentru colaborările dintre brandurile de streetwear și marile case de modă. O rampă de lansare importantă a fost colaborarea cu Louis Vuitton, al cărui director de creație pe partea masculină este acum Virgil Abloh, fondatorul Off-White.

Ce este Supreme?

Dacă nu ești mare fan streetwear și nu ai auzit până acum de Supreme, lasă-mă să-ți fac un scurt istoric. Fondatorul mărcii se numește James Jebbia și este foarte scump la vedere. Pe internet există foarte puține poze cu el, semn că nu este interesat atât de mult să se promoveze pe el, cât brandul pe care l-a fondat. După ce s-a mutat în New York din Marea Britanie și a lucrat o perioadă la un magazin pentru skateri, în 1989 și-a deschis propriul magazin experimental numit Union NYC. Abia în 1994 Jebbia a început să aibă succes cu un magazin modest deschis în Manhattan, în care a investit 12.000 de dolari. Lucrurile au evoluat iar acum avem un brand puternic, cu notorietate, care dă la propriu ora exactă în streetwear. Dacă ești curios să-i afli povestea completă, dă un click aici.

Ce îmi place

Sincer să fiu, nu sunt un mare fan al creațiilor Supreme, atât din punct de vedere estetic cât și al poveștii. Ideea asta a unor haine și accesorii extrem de scumpe doar că poartă un anumit logo nu mă încântă în mod deosebit, la fel cum nu mă dă pe spate nici designul de multe ori simplist și fără vreun exercițiu creativ deosebit în spate. Însă, de data asta, colecția de toamnă-iarnă mă atrage. Am văzut unele elemente pe care mi le-aș dori, dar știind ce prețuri au… parcă mă gândesc de două ori înainte. Mi-a plăcut în mod deosebit un palton oranj care pare să aibă o textură fină, potrivită pentru toamnă. Pentru zilele friguoase de iarnă ce vor urma, cei de la Supreme au pregătit și o jachetă cu glugă îmblănită. 

Și, ca de obicei, colecția cuprinde și unele elemente care nu au de-a face cu moda. Avem o bicicletă… evident roșie, dar și un cântar electronic. Ție ce element îți place cel mai mult din noua colecție?

Supreme 2018 Supreme 2018