City-Break-uri pentru vacanțe scurte și dese

Cea mai mare problemӑ a omului modern este fӑrӑ doar și poate timpul, sau mai bine spus, lipsa acestuia. Dacӑ ȋn perioada copilӑriei timpul parcӑ nu avea granițele atȃt de delimitate, iatӑ cӑ odatӑ cu ȋnaintarea ȋn vȃrstӑ, acesta parcӑ se comprimӑ. Din pӑcate, orele petrecute la serviciu ajung sӑ le depășeascӑ cu mult pe cele alӑturi de familie sau prieteni.

Chiar dacӑ vara și-a ȋncheiat activitatea pe anul acesta, nu trebuie sӑ intrӑm ȋn panicӑ cӑ am rӑmas cu puține zile de concediu, pe care le pӑstram cu sfințenie pentru la iarnӑ. Și pentru că mai este ceva timp până la vacanța de iarnă, singura șansă pe care o avem este să evadăm ȋn diverse city-break-uri. Acestea au devenit cele mai la ȋndemȃnӑ forme de vacanțe și cele mai cӑutate. Fie cӑ vorbim de city-break-uri cu oferte last-minute, fie cӑ sunt cu mult planificate ȋnainte, acestea ne oferӑ mai multe avantaje decȃt o vacanțӑ mai lungӑ: prețurile sunt mai mici, beneficiem de mai multe vacanțe, ȋn diverse destinații și putem face anual un număr nelimitat de “escapade” de acest fel.

Care sunt cele mai populare destinații pentru city-break-uri? Paris, Roma, Milano, Veneția, Dubai, Praga sau Viena. Pentru cei care sunt ȋnsӑ călători experimentați existӑ și alte variante precum: Zurich, Amsterdam, Istanbul și chiar Budapesta.

Hai să vorbim despre câteva destinații ce sunt mereu potrivite.

Dubai, EAU

dubai

Dacӑ ȋn vara ce tocmai a apus nu ați ajuns pe litoral sau din contrӑ, ați ajuns, ȋnsӑ nu v-ați ȋntors cu tot soarele și bronzul dorit, recomand Dubai. O destinație de lux cu multe centre comerciale și plaje sofisticate. Iarna aceasta puteți renunța, așadar, la căciulile și gecile de blanӑ ȋn favoarea costumului de baie. Deși acest oraș este cunoscut mai mult pentru shopping și plaje, are și alte atracții turistice, precum Moscheea Jumeirah, zona Bastakiya, partea veche a orașului, unde se află și Centrul Cultural Sheikh Mohammed sau Dubai Museum, aflat în incinta Fortului Al Fahidi.

Roma, Italia

roma

Fontana Di Trevi, Colloseum-ul, Phanteon-ul, Vatican-ul, Piazza Venezia sunt doar cȃteva din multitudinea de atracții turistice demne de vizitat aici. Pizza, pastele și ȋnghețata lor sunt absolut delicioase. Bine de știut pentru aceastӑ variantӑ de vacanțӑ: toamna este anotimpul ideal pentru o vizitӑ la Roma, și pentru cӑ veți avea nevoie de multe ore pentru a vӑ stinge setea de culturӑ italianӑ, luați-vӑ ȋn bagaj cele mai comode ȋncӑlțӑri, cӑci strӑzile lor sunt pavate cu piatrӑ cubicӑ. Cȃt despre transportul ȋn oraș, vӑ recomand Roma Pass, cu care veți avea acces la orice mijloc de transport ȋn comun, pe bani puțini, putȃnd astfel sӑ ajungeți ȋn cele mai ascunse colțuri ale capitalei.

Londra, Marea Britanie

londra

nu m-a cucerit din prima. Mi-a luat timp pȃnӑ sӑ-i ȋnțeleg tristețea, ploaia vrând parcă sӑ-i ascundӑ frumusețile: Turnul Londrei, London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Madame Tussauds sau British Museum. Este un oraș scump, ce-i drept, ȋnsӑ meritӑ toatӑ atenția noastrӑ. Rețeaua lor de transport este extrem de bine pusӑ la punct, tocmai pentru a reuși sӑ vizitați ȋntr-un timp cȃt mai scurt, cȃt mai multe obiective turistice dorite.

Paris, Franța

paris

Fӑrӑ doar și poate, pentru mine acest oraș va rӑmȃne “de suflet”. Fie cӑ alegeți sӑ vizitați capitala Franței cu persoana iubitӑ, cu prietena/prietenul cel mai bun sau alӑturi de familie, cu siguranță o să vă amintiți de ea cu drag. Jocurile de lumini ale Turnului Effel vӑzute noaptea, ȋntinși pe iarba din grӑdina acestuia, personajele Disney care ȋți smulg efectiv toate gândurile negative, Galeriile Lafayette care-i vor lӑsa cu gura cӑscatӑ pȃnӑ și pe cei mai mari designeri, castelele de pe Valea Loirei, plimbӑrile de-a lungul Senei sau extravaganța Moulin Rouge-ului reprezintӑ doar un mic rezumat al locurilor ce meritӑ toatӑ atenția turiștilor. Singurul minus l-aș acorda traficului, indiferent de orӑ, prin urmare, mult mai practice decȃt o mașinӑ ȋnchiriatӑ vor fi mijloacele de transport ȋn comun: autobuz, tren, metrou, tramvai.

Istanbul, Turcia

istanbul

Este de preferat sӑ-l vizitați toamna sau primӑvara, cȃnd soarele nu este atȃt de puternic, iar prețurile sunt mai scӑzute, reușind astfel sӑ vӑ bucurați de istoria sa vizitȃnd monumente precum: Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Marele Bazar, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce sau Moscheea lui Soliman Magnificul. Dulciurile turcești nu vreau sӑ le menționez pentru cӑ-s o gurmandӑ și vreau sӑ am ambiția de a renunța la cȃteva kg.

Zurich, Elveția

zurich

Este cel mai mare oraș elvețian și este supranumit paradisul cumpărăturilor și Mecca Europei, din punct de vedere cultural. Capitala Elveției are o mulțime de atracții și obiective turistice: numeroase catedrale și muzee specializate ȋn istorie, tehnologie, arte, jucării și chiar are un muzeu al cafelei. Bahnhofstrasse este strada unde sunt concentrate cele mai multe restaurante, terase și magazine. De vizitat: Muzeul Oriental Rietberg, Muzeul Național de Istorie Elvețian, parcurile de pe malul lacului Zurich, Grӑdina Chinezeascӑ și Grădina Zoologicӑ.

Am observat cӑ tindem sӑ lӑsӑm la o parte viața personalӑ și sӑ punem accentul cȃt mai mult pe viața profesională, astfel ajungem sӑ trӑim pentru weekend-uri. Apropo, cred că toți avem sentimentul acela de satisfacție cȃnd realizӑm cӑ e miercuri, deci sӑptӑmȃna se apropie ușor-ușor de sfȃrșit. Tocmai de aceea, vă recomand ca atunci când vă simțiți obosiți și fără inspirație, să alegeți city-break-urile.