Cinci sfaturi pentru cadoul ideal de casă nouă

Visezi de ani de zile la propria ta locuinţă, dar cineva ţi-a luat-o înainte şi s-a mutat într-un palat personal înaintea ta. Ca să pună sare pe rană, fericitul proprietar te-a invitat şi pe tine ca să îţi arate bârlogul, să vă bucurați împreună de marele moment. Însă ce dar să-i aduci noului stăpân de pereți, ca să nu mergi cu mâna goală? Vrei să te prezinți, evident, cu poate cel mai interesant cadou, care să impresioneze gazda până la lacrimi. Bonus este să lași restul găștii cu gura căscată la vederea unei probe de autentică inspirație și de bun-gust desăvârșit. Poate părea greu, dar am eu în cămară câteva idei care să îți garanteze victoria pe frontul cadourilor.

În primul rând, trebuie să te gândeşti la proprietarul casei, la relaţia pe care o aveţi şi la personalitatea gazdei. E o persoană practică, care apreciază utilitatea obiectelor? E o fire mai artistică şi mai creativă, care vede viaţa în culori? Ce hobbyuri are şi cât de bine cunoşti persoana? Înainte să cauţi cadoul perfect, trebuie să răspunzi la aceste întrebări şi să îţi şi stabileşti un buget, pentru ca lucrurile să devină mai simple.

Plantele în ghiveci, o alegere simplă, dar riscantă 

cadou de casă noua

Abia ai plecat de la job şi trebuie să ajungi rapid la petrecerea dată de noul proprietar. Florăria e aproape şi o plantă în ghiveci pare cea mai la îndemână soluţie. Dacă persoana spre a cărei petrecere te grăbeşti este pasionată de grădinărit sau dacă ai observat că adoră să se înconjoare de plante, atunci o plantă în ghiveci chiar este alegerea perfectă. Şi, dacă vrei să impresionezi, alege mai degrabă un pomişor deosebit: un măslin, un copăcel de cafea sau un rodiu. Gestul va fi şi mai apreciat dacă planta vine la pachet și cu un ghiveci original.

Obiectele personalizate, rețetă de succes

cadoul de casă nouă

Dacă gazda este o persoană care apreciază lucrurile fine şi care mereu se remarcă prin ţinute deosebite, compuse din piese speciale, cea mai bună alegere este să aduci un obiect personalizat cu o monogramă sau cu un simbol special. Poţi opta pentru un set de prosoape cu monogramă, respectiv pentru un set de linguriţe sau de căni personalizate. Poţi alege chiar un mesaj pe care să îl imprimi pe ceva, dar ai grijă să fie pe gustul gazdei.

Cadouri şi hobby-uri

cadoul

Atunci când îţi cunoşti bine gazdele şi ştii cum le place să îşi petrecă timpul liber, alegerea cadoului ideal este mult mai simplă. Dacă ai de-a face cu un bucătar amator, îl poţi surprinde cu o carte celebră de bucate, cu o selecție de condimente exotice sau cu un set chic de tacâmuri. Pentru pasionatul de călătorii, cadoul perfect poate fi un catalog Michelin, cel mai cunoscut ghid al hotelurilor şi restaurantelor din Europa, sau o hartă înrămată. Obiectele vintage, din anticariate, sunt perfecte pentru cei pasionaţi de istorie sau pentru romanticii incurabili.

Nimicuri speciale

cadoul

Din experienţă, îţi spunem că atunci când cineva se mută în casă nouă, câteva obiecte vor fi clar uitate sau neglijate. Par nimicuri şi tocmai din acest motiv ele devin trecute cu vederea, iar tu, musafirul perfect, poţi profita de asta. Un set de prosoape de bucătărie cu print deosebit, un ceas luxos de perete sau un set de cutii pentru ceai ar putea fi exact ceea ce le trebuie. Dacă gazda este un gentleman autentic, un kit de barman amator ar putea fi o surpriză deosebită.

Clasicul, mereu un succes

cadoul

Nu degeaba unele alegeri sunt clasice. Atunci când nu îţi cunoşti prea bine gazda sau când ai de-a face cu oameni mai conservatori, e bine să faci alegeri cât mai practice. Un set de farfurii sau o duzină de pahare de calitate, o fructieră cu design minimalist sau o vază deosebită pot surprinde plăcut orice persoană, iar gazdele se vor bucura ani la rând de aceste obiecte. Deşi un obiect util este o alegere bună, îţi recomandăm să nu duci cadou lucruri prea mari sau obiecte decorative cu design îndoielnic, cum ar fi statuetele, goblenurile sau tablourile cu animale.

Să alegi cadoul perfect e ca un puzzle complicat, iar potrivirea obiectului cu destinatarul darului a ajuns deja la nivelul unei adevărate arte. Când nu ai un talent nativ pentru aşa ceva, abordează logic problema şi răspunde-ţi la întrebările de bază, înainte de a cumpăra. Dacă gazda este o persoană apropiată, atunci gândeşte-te bine la personalitate şi gusturi. Ecuația se schimbă dacă în spatele ușii te așteaptă o cunoștință îndepărtată sau niște rude din alt oraș, situație în care e mai bine să optezi pentru lucruri simple, funcţionale, de calitate.