Ce să faci în weekend

După o lungă perioadă de timp în care nu v-am mai dat recomandări pentru activități de weekend, m-am gândit să revin cu câteva idei. Unde mai pui că, au trecut sărbătorile, elevii și studenți au început cursurile, deci zilele libere de la finalul săptămânii sunt cele mai bune pentru diferite activități. În plus, și vremea este generoasă, iar dacă te-ai plictisit de timpul petrecut în casă în fața calculatorului sau a televizorului, lista mea cu activități și locuri de vizitat este binevenită. Așadar, hai să vedem ce idei am pentru voi în acest weekend.

Sâmbătă

Pentru mine, prima zi de weekend începe cel mai bine într-un loc cald, liniștit, în care să-mi iau micul dejun. Un loc primitor, nu foarte aglomerat, dar elegant și boem în același timp. Mi-au venit în minte o mulțime de locuri, dar m-am decis să vă recomand Fratellini Bistro. De fiecare dată când le calc pragul, gândul îmi zboară la cafenelele de Milano sau Paris și la sentimentul acela de vacanță într-un oraș idilic, extrem de aglomerat și agitat, dar care oferă oaze de liniște și relaxare în cafenele și bistro-uri. Cumva mă simt în vacanță deși sunt acasă. Este genul de loc care îți rămâne în minte mai mult atmosfera și felul în care te-ai simțit, decât mâncare sau băutura. Nu că n-ar fi bune, dar decorul, muzica și în general locul în sine oferă această, stare din punctul meu de vedere, plăcută. Fratellini Bistro este amplasat la parterul clădirii Ethos House de pe Calea Floreasca. Meniul este destul de generos, dar recomandarea mea este să mergi în prima parte a zilei, chiar dimineața, să mănânci un mic dejun, să te bucuri de atmosferă și să începi weekendul așa cum se cuvine. 

Pe seară m-am gândit să-ți recomand un film. Și nu, nu un film acasă pe una dintre platformele de streaming, ci la cinema. Nu știu voi cum sunteți, dar eu de când cu această multitudine de filme și seriale disponibile mai că nu-mi vine să ies din casă. Și pentru că n-am mai fost de mult la cinema și oricât de mare ai avea televizorul, tot nu se compară cu sentimentul din sala de cinema. Zic să faci un efort și să ieși din casă. La o scurtă privire pe lista filmelor disponibile, evident mi-a atras atenția Dolittle. Este vorba de un remake, dar nu în adevăratul sens al cuvântului. De data aceasta în rolul doctorului John Dolittle îl avem pe Robert Downey Jr.. Pe scurt, filmul spune povestea deja celebrului doctor care după o pierdere însemnată ajunge să se izoleze în conacul său alături de animalele sale exotice. De aici poți deduce în ce direcție merge acțiunea. Cu alte cuvinte, filmul este numai bun pentru o zi de sâmbătă liniștită.

Duminică

Ultima zi de weekend vă propun să o petreceți la teatru. Și pentru că selecția de piese este una extrem de generoasă în toate teatrele din București mi-a fost tare greu să aleg. Însă, m-am oprit asupra piesei „Butoiul cu pulbere“ de la TNB. Piesa este o comedie neagră despre Balcani ce surprinde umanitatea cinică, animată de o violență absurdă și care se exprimă printr-un limbaj brutal. Nebunia personajelor și comportamentul lor aparent lipsit de sens nu pare să-și găsească justificare. Dar oare toată această nebunie nu este singura armă de supraviețuire? Oare nu-i de fapt un mesaj de transmis? Dacă vrei să afli răspunsurile îți recomand să mergi la Teatrul Național din București de la ora 20:00 la piesa „Butoiul cu pulere“. Cu siguranță vei rămâne cu unele întrebări, dar vei primi și unele răspunsuri.