Cinci seriale pentru care merită să plătești abonament

Odată cu venirea anotimpului călduros, ți se redeschide acel întreg univers al distracției pus la iernat încă de prin noiembrie. Când nenea Celsius este generos în grade, poți să faci aproape orice îți trece prin cap. Vremea e perfectă pentru piscină sau pentru litoral, pentru nopți pierdute la palavre sau pentru surfing. Majoritatea teraselor rămân deschise până dimineaţă, iar parcurile sunt pline ochi de tipe numai bune de fermecat. Anotimpul ăsta le aprinde multora călcâiele, aproape toţi visăm la petreceri pe plajă și am pleca unde vedem cu ochii. Sunt însă și zile în care banii sunt pe sponci, când cheful e la limita de jos a cerului, când e prea cald ori când pur şi simplu ești prea ostenit ca să mai continui petrecerea. Asta nu-i o condamnare la plictiseală acută pe canapea, în solitudine. Pentru asemenea zile, ți-am pregătit un top personal al serialelor care mie îmi țin de urât, poate te ajută. Indiferent de stilul abordat, toate au ceva în comun, şi anume faptul că trebuie să-ţi faci abonament pe un canal de streaming ca să le vezi cinstit. 

Game Of Thrones

Să îi dăm Cezarului ce este al Cezarului! Primul în topul preferințelor mele este Game Of Thrones, cel mai vizionat serial TV produs și difuzat de HBO. Cel de-al șaselea sezon, apărut în 2017, a avut o medie de circa 25 de milioane de telespectatori per episod. Premiat cu Emmy și bazat pe romanele lui George R.R. Martin, în 2017 serialul era fruntaș pentru al cincilea an consecutiv și în topul celor mai piratate seriale TV. Primul sezon a apărut în anul 2011, pe 17 aprilie, iar debutul sezonului 2017 este programat pentru 25 iunie. Game of Thrones are de toate: fantezia e la ea acasă, dramă se găseşte la fiecare pas, aventura e la ordinea zilei. Drept bonus ai scene erotice și nuditate cât cuprinde. Dragostea mai apare și ea, răzleață, prea adesea umbrită de obsesia protagoniştilor pentru bani și putere. Unele surse de peste Ocean speculau înainte de lansarea din 2017 ca acest sezon o sa fie penultimul, iar că în 2018 seria o sa fie închisă, odată cu sezonul al optulea.

The Walking Dead

Este un serial american produs de Frank Darabont, pe baza seriei omonime de benzi desenate din 2003. Serialul prezintă povestea unui mic grup de supraviețuitori ai unei apocalipse zombi. În fruntea eroilor se află ajutorul de șerif Rick Grimes, interpretat de Andrew Lincoln, cel care îi călăuzește în peripețiile printre hoardele de morți vii şi înfometaţi de creier. Premiera seriei a avut loc pe 31 octombrie 2010 pe canalul de televiziune prin cablu AMC din Statele Unite ale Americii. În 2017, succesul propulsase deja seria la cel de-al șaptelea sezon. Fanii așteaptă cu nerăbdare din toamnă și cel de-al optulea set de aventuri. De asemenea, The Walking Dead a fost pe locul al doilea în clasamentul celor mai piratate serial TV în anul 2016.

Black Mirror

Black Mirror este un serial britanic care îmbină stilul SF cu thrillerul, drama și satira. Conceptul poartă semnătura producătorului Charlie Brooker și a debutat pe Channel 4, în Regatul Unit, pe 4 decembrie 2011. Primele două sezoane au avut câte trei episoade. Cel de-al treilea a dublat potul la șase episoade, lucru pe care promite să îl facă și cel de-al patrulea sezon din 2017, care ar urma să aibă douăsprezece. Progresie, nu glumă! Black Mirror e o satiră dură și şocantă despre efectelor dezumanizante ale tehnologiei asupra noastră. Ironia amară este picurată prin povești care reinterpretează rolul obiectelor inventate inițial pentru a ne distra, dar care acum au ajuns să ne înrobească. Probabil că ai şi tu unul prin buzunar…

Lie to Me

Este cel mai educativ și mai util serial de până acum, pentru că îţi dă cheia interpretării minciunilor. Îti deschide ochii asupra zecilor de neadevăruri cu care esti şi tu bombardat zilnic, iar asta nu doar când te uiţi la ştirile din Parlament. Filmul te învaţă cum să citesti limbajul non-verbal al mincinosului şi astfel să îl prinzi cu proverbiala mâţă în proverbialul sac. Prin ce o trece, săraca pisică… În fine, serialul american Lie to Me a rulat pe Fox Network din 21 ianuarie 2009 până pe 31 ianuarie 2011. În rolul principal este doctorul Cal Lightman, interpretat de Tim Roth, un tip care îşi vinde cunoştinţele de limbaj mimo-postural şi de coduri paraverbale oricărui doritor de adevăr. Astfel, doctorul cel isteţ dă în vileag înşelătoria şi face ca “binili să învingă”. Pe mine m-a pus pe gânduri acest serial, aşa că de când l-am urmărit am devenit din ce în ce mai atent la oameni şi la reacţiile lor involuntare, care puteau să trădeze minciuna. Recomand acest serial, care o să te transforme, fără voie, într-un mic detectiv.

House of Cards

Cinism, manipulare și individualism exacerbat – iată cuvintele-cheie ale serialului care pune pe masa de disecţie politica americană. Scenariul prezintă ascensiunea politicianului Frank Underwood, de la statutul de congresman la cea mai înaltă funcție din stat, cea de președinte. Serialul a stârnit numeroase controverse, în special referitoare la acurateţea descrierilor din culisele jocurilor de putere de la Washington. Unii critici sunt de părere că machiavelismul protagonistului este exagerat. Serialul a debutat în 2013, iar în 2017, pe 30 mai, a avut loc  lansarea celui de-al cincilea sezon, primit cu entuziasm şi aplauze de publicul larg.