Cele mai bune parfumuri de primăvară

Processed with VSCO with 6 preset

Îți povesteam într-un material anterior că în urmă cu ceva timp am renunțat să mai folosesc un parfum. Nu din anumite convingeri legate de produs în sine, cât din lipsa de apartenență la o anumită combinație de mirosuri. Nu știu tu, dar eu merg pe instinct în tot ceea ce fac, iar dacă simt să nu mai fac un lucru țin cont de asta. Așa se face și să de ceva timp, oricât de mult îmi plăcea înainte un parfum, ori cât de interesant mi se pare un miros, nu simt să-l folosesc.

Însă, asta nu înseamnă că nu folosesc alte trucuri. Parfumurile de casă, odorizantele, cosmeticele și alte produse contribuie, alături de hormoni, la mirosul specific, unic. Așa se face că de multe ori sunt întrebat ce parfum folosesc de miros atât de bine și nu-ți pot descrie mirarea de pe chipurile celor cărora le spun că nu folosesc nici un fel de parfum.

Dar pentru că a venit primăvara, iar natura revine la viață și odată cu ea multudinea de culori, arome și mirosuri specifice, m-am gândit să-ți fac o listă cu cele mai interesante parfumuri pentru primăvară. După cum sper că știi deja, este natural să ne aliniem cu natura din toate punctele de vedere. Începând de la tabieturi, la culori și materialele pe care le purtăm și până la parfumurile pe care le alegem. Așa că, renunță la parfumurile pe care le foloseai în sezonul rece și treci la cele fresh, cu mirosuri florale și dulci.

Înainte de asta, m-am gândit să-ți povestesc un pic despre notele parfumului. Sunt sigur că ai citit de multe ori descrierile unui parfum și te-ai întrebat ce reprezintă notele de top, de mijloc și de bază. Așa că încerc să te ajut să înțelegi ca să-ți fie mai ușor să-ți alegi parfumul potrivit. În primul rând, notele nu reprezintă altceva decât aromele și ele pot fi: citrice, animale, fructate, orientale și așa mai departe.

  • Notele de top sau de vârf sunt pe care le simți odată cu prima pulverizare. Sunt notele care se evaporă cel mai rapid.
  • Notele de mijloc se dezvoltă și se formează în contact cu pielea. Ele domină compoziția și deși sunt sesizabile de la prima pulverizare ele perisistă mai mult timp decât cele de top. Timpul și modul în care se dezoltă depind foarte mult de piele și de produsele aplicate înainte. Practic PH-ul pielii tale, dar și produsele folosite anterior determină mirosul final al parfumului. Este și motivul pentru care același parfum tinde să aibă un miros diferit pe pielea ta față de cel al altei persoane. Cu alte cuvinte, mirosul final este cel dintre chimia pielii tale și compușii din parfum. Notele de mijloc sunt și cele după care se clasifică parfumul. Notele de top pot fi de exemplu citrice, dar dacă cele de mijloc sunt florale, parfumul va fi catalogat după cel din urmă.
  • Notele de bază sunt cele care persistă cel mai mult și care sunt de fapt și de drept expresia finală a parfumului. Acestea se dezvoltă chiar și după 15 minute de la prima pulverizare, așa că nu te grăbi să-l cataloghezi după primele minute.

La parfumurile foarte bine echilibrate dezovoltarea și schimbările din timpul procesului de evaporare nu sunt sesizabile. În schimb, parfumurile care nu sunt compuse din note de vârf, de mijloc și bază poartă denumirea de parfumuri liniare sau parfrumuri blanc.

Maison Margiela MMM Untitled

Cele mai bune parfumuri de primăvară

Prima propunere este unul dintre cele mai fresh și mai discrete parfumuri pe care le știu. Dacă preferi mirosurile de citrice, care te duc cu gândul la coaja de lămâie și la cocktail-urile fresh de vară, acesta este parfumul potrivit pentru tine. Notele de top sunt de citrice, tămâie și cedru, iar asta îl face extrem de fresh și plăcut. În schimb, notele de mijloc sunt de floare de portocală, iasomie și mosc.

COMME des GARÇONS Blue Santal

Cele mai bune parfumuri de primăvară

A doua propunere este tot un parfum fresh, dar cu note ceva mai intense de piper și santal.

Helmut Lang Eau De Parfum

Pe primele două le-am folosit o perioadă și ți le pot recomanda prin prisma propriei experiențe, despre acesta doar am auzit. Mi-a fost recomandat de multă lume, a primit tot felul de laude așa că merită să-l recomand și eu mai departe. Liliac, vanilie și santal. Acestea sunt câteva dintre notele principale ale parfumului.

Versace ‘Eros’

Dacă primele propuneri sunt parfumuri mai puțin cunoscute, despre Eros sunt sigur că ai auzit de multe ori. Este un parfum de nișă, comun, pe care-l găsești la prețuri accesibile. Este ideal pentru cei care preferă parfumurile mai tari și care renunță greu la notele persistente și grele specifice parfumurilor pentru sezonul rece. Un miros inconfundabil potrivit pentru vară. Însă, îți recomand să îl folosești cumpătat. Mirosul puternic și notele de tonka și lâmaie tind să devină prea grele dacă sunt folosite în exces.

Prada ‘L’Homme Prada’

Tot la capitolul parfumuri de nișă la prețuri accesibile este și al doilea cel mai celebrul parfum pentru bărbați de la Prada. Pe primul loc se află, evident, Prada Luna Rossa. Însă, fiind atât de popular parcă farmecul nu mai este același. Așa că, ultima mea recomandare este acest parfum cu note discrete și foarte interesante de patchouli.