Ce să faci în weekend

Am trecut cu bine și de prima săptămână de lucru din acest an. Avem în față o nouă zi de vineri și ne pregătim pentru un weekend liniștit. Perioada sărbătorilor a trecut și odată cu ea și agitația de prin orașe, dar mai ales din stațiunile montane. Dacă ești ca mine și îți displace enorm aglomerația și agitația, acum este momentul cel mai bun să dai o fugă la munte. Drumurile sunt mai libere, la fel locurile de cazare, pârtiile și locurile de distracție. În plus, tarifele la cazare și prețurile în general sunt mult mai prietenoase cu portofelul. Așa că, dacă ai în plan o escapadă la munte, propun să nu mai aștepți prea mult.

Eu îmi doresc să plec weekendul acesta la Sinaia, stațiunea mea preferată. Orașul este aproape de București, deci nu am de parcurs un drum foarte lung, este destul de liniștit, aranajat și curat. În plus, aici găsesc multe dintre locurile în care îmi place să-mi petrec timpul. Când vine vorba de cazare am două locuri preferate la care apelez de fiecare dată. Unul dintre ele este Ioana Hotels care se află în afara orașului, deci departe de gălăgie și agitație, între drumul cotei și Telegondolă. Locul oferă mai multe tipuri de camere, spa, ski room, restaurant și bar. În plus, în spatele hotelului, printre brazi se află restaurantul Forest, un loc extrem de frumos de vizitat mai ales iarna. Restaurantul oferă o mulțime de specialități românești, dar și internaționale, iar dacă vrei să încerci carnea de mistreț, fazan ori urs aici este locul. Mâncarea de aici este una dintre cele mai bune din zonă, iar atmosfera este unică.

Ce să faci în weekend

Un alt loc la care apelez de fiecare dată când ajung la Sinaia este Hotel Boutique Belvedere. Amplasat la un kilometru de centrul orașului, la doar 800 de metri de Castelul Peleș și la un kilometru și jumătate de zona de ski, locul oferă o priveliște spectaculoasă asupra munților și orașului. Camerele sunt mari și spațioase, iar preferatul meu este apartamentul de la ultimul etaj, care oferă o priveliște panoramică 360. Locul dispune de Spa iar micul dejun în cameră este o mare plăcere.

Ce ai de vizitat prin Sinaia sunt sigur că știi deja. Castelul Peleș, Casa Memorială George Enescu, Casa Memorială Nicolae Iorga,  Muzeul de Trenulețe din incinta Gării, Castelul Știrbey sau Parcul Dimitrie Ghica. Și la capitolul restaurante orașul stă bine. Îți recomand pe lângă Forest și Kuib, Snow sau Carol Gastro Bierhaus.

Ai în plan să rămâi în București? Foarte bine. Am și pentru tine o idee. Un skybar spectaulos, numai bun să privești orașul în toată splendoarea lui. Dacă mai și ninge în wekened cu atât mai bine. Este vorba despre Linea Closer To The Moon. Aflat pe strada Lipscani, imediat lângă turnul BCR, locul oferă o priveliște interesantă asupra Centrului Vechi. Și dacă nu ți se pare suficient de interesantă ideea unui skybar, Linea este chiar mai mult decât atât. La nivelul superior, care pe timp de vară servește drept tereasă, iarna apar câteva zeci de igluri transparente care fac experiența mâncatului în oraș mult, mult mai interesantă. Practic ești afară, dar acoperit, iar dacă mai ai noroc să și ningă …este spectaculos.