Ce să faci în weekend

Încep prin a spune “La mulți ani!” doamnelor și domnișoarelor care ne citesc, iar mai apoi vă urez tuturor un început de weekend cât mai plăcut. Vremea ține cu noi, sper că răceala te-a olocit și nu ai nici un motiv să nu te bucuri de următoarele două zile libere. Eu sunt la fel de vesel ca de obicei și după ce două weekenduri în care am petrecut fie prin somn, fie prin maratoane de seriale, acum m-am decis să fiu ceva ma activ. În primul rând mă gândesc să dau o tură până la mare, să prind răsăritul, ca mai apoi să iau un prânz la Pescăria lui Matei. Este una dintre plăcerile mele vinovate să merg iarna și primăvara la mare, să admir marea și peisajul și să mă gândesc la zilele călduroase ce ne așteaptă. Este un fel de epilog al vacanței, al sentimentului de libertate pe care mi-l dă marea, dar și o introspecție înainte de 1 Mai.

Dar suficient cu ce am eu în plan să fac. Tu ce idei ai pentru acest sfârșit de săptămână? Somn? Relaxare? Seriale? Club sau vreun restaurant? Am câteva idei pentru tine, în cazul în care decizi să rămâi în București.

Ce să faci în weekend

Prima propunere ar fi Lente – sufrageria ta din oraș. La propriu! Lente este un local boem, simpatic și extrem de primitor. Localul are multe etaje, dar și o grădină nu foarte generoasă și terasă. Locul este autointitulat sufrageria din oraș iar titulatura i se potrivește perfect. Nu doar prin ambient și atmosferă, dar mai ales prin prisma activităților pe care le poți face aici – boardgames. Multe, multe variante de jocuri de societate, care mai de care mai interesante. Au și un meniu destul de generos, deci nu ai de ce să te plângi, iar atmosfera și locul în sine te fac să pierzi noțiunea timpului, exact așa cum se întâmplă când mergi acasă la un prieten bun.

Sâmbătă se anunță cea mai frumoasă zi a acestui început de primăvară, așa că-ți propun să petreci timp pe afară. Fie că alegi să mergi prin parc, să mergi la o terasă ori pur și simplu te bucuri de o plimbare prin oraș. Peisajul urban se schimbă odată cu venirea primăveri, iar o simplă plimbare te ajută să te ancorezi din nou în atmosfera orașului și poate să descoperi locuri noi.

Ce să faci în weekend

Duminică îți recomand să faci o activitate nouă. Gândește-te la ceva ce-ți dorești de mult să faci, un loc pe care îl ai în plan de mult să-l vizitezi și fă o rezervare. Fie că alegi o piesă de teatru, mergi la o cafenea nouă, încerci un fel de mâncare nouă sau vizitezi un prieten vechi. Propune-ți să faci lucruri noi în fiecare zi, dacă nu măcar în fiecare duminică. Este important pentru minte și trup să variezi activitățile, să încerci lucruri noi și să-ți bucuri ochii și mintea cu lucruri noi și interesante.

Processed with VSCO with a5 preset