Ce gadgeturi urmăresc de când stau acasă

De când stau acasă am vizitat mai des magazinele online preferate și am pus în coș de cel puțin mult mai multe produse ca de obicei. Pe multe dintre ele nu mi le permit dar îmi place să visez cu portofelul deschis, pe altele mi le doresc de prea multă vreme, iar unele sunt complet inutile, dar sunt cool. Hai să îți spun la ce visez cu ochii deschiși și de ce, cât costă, și de unde mă gândesc să le iau.

Promit că nu sunt nave spațiale ci pur și simplu oferte bune. Majoritatea de anul trecut, pentru că știm bine, acelea au cele mai reduse prețuri.

Acest articol este cu link-uri de afiliere, și așa ne poți susține în continuare. Tu nu plătești nimic în plus, magazinul de la care cumperi ne dă un comision mic, mic, mic.

Bose SoundTouch 20 III Alb

Stau cu ochii pe această boxă de când a apărut. Tot dormitorul meu este alb și la 15 metri pătrați este absolut suficientă să umple camera cu cel mai frumos și puternic sunet. WiFi, control cu Google Home sau Alexa și intrare separată pentru orice player cu jack (AUX).

Bose 700

Nu mi-au plăcut de prima dată când le-am văzut la George, dar le-am ținut pe cap câteva ore și am observat că sunt cele mai comode căști cu atenuare activă de zgomot. De asemenea, cred că au cel mai bun ANC. Nu sunt ieftine, dar au un preț mai bun ca la lansare.

Sony WH-1000 XM3

Le-am ochit de când și le-a luat Marian de la Black Friday. Mai aștept puțin dar acestea sunt cele mai bune căști wireless din punct de vedere calitate a sunetului. Aproape 1 megabit pe secundă pe Bluetooth nu e de glumă dacă ai un telefon de generație nouă cu suport pentru LDAC. Poți uita de fire, și chiar și de cel de încărcare.

Proiector 4K Optoma

Nu mă uit după nave spațiale, v-am spus, dar parcă aș trece la un proiector 4K. Atenție, sunt două variante, un 4K upscalat și un true 4K. Cele true 4k sunt foarte scumpe dar oferă cea mai bună calitate a imaginii. Acesta este din primul segment, nu din al doilea, și ajunge la vreo 1000 de euro. E suficient de luminos și cu draperiile trase și cu o imagine de 3 metri și jumătate diagonală te simți exact ca la cinema. Confirm, așa fac eu acasă.

KEF LSX Wireless

 

Cele mai bune boxe pentru o cameră mică, cu un sunet extraordinar pentru muzică clasică și mai ales voce, rock, scenă. Nu au cel mai puternic bass, însă la bloc nu prea ai nevoie. Dacă vrei să ți se facă pielea de găină când începe Mariah Carey să cânte acestea sunt ”acele boxe”. Le-am testat deja la George pe blog, și știm ce pot.

Purificator de aer pentru acasă

De așa ceva ai nevoie, eu l-am bifat deja și dorm de zece ori mai bine. Nu mă mai trezesc cu nasul înfundat și respir mult, mult mai bine. Este exact modelul pe care îl am eu, în variantă mai mică și confirm că își face treaba. Filtrele nu sunt scumpe și le găsești peste tot. Pont, dacă ai un copil mic ai nevoie neapărat de așa ceva, pentru binele lui. Este excelent și pentru persoane astmatice și cu alergii sezoniere, confirm și aici că nu mai strănut de un an de când îl am în casă.

Umidificator aer pentru acasă

Îl urmăresc de multă vreme dar nu îl iau acum. Pe la 400 de lei este prețul real. Filtrează aerul prin apă și în 24 de ore consumă chiar doi litri de apă pentru a aduce umiditatea la un nivel ideal în casă, 45-50%. Vine vara, aerul va fi cu siguranță uscat, mai ales când dai drumul la aerul condiționat. Din nou, te ajută să respiri mult, mult mai bine. Ia-l în considerare dacă ai copil.

Google Home Mini

 

Am trei în casă, dar mai am nevoie de încă trei. Nu de alta, dar nu vreau să țip prea tare când dau o comandă vocală. Au ajuns la un preț derizoriu de 130 de lei acum câteva zile, acum sunt vreo 140 de lei, tot la fel de ieftin ca pe site la Google. E ok și pentru entertainment, nu doar să controlezi lumini prin casă. Avem și un clip despre asta pe site, aici.

Releu Wireless Sonoff

 

Acesta este cel mai folosit gadget din casă, deși nu are niciun buton. Am cumpărat 10 bucăți pe care le-am pus peste tot. Le legi pe orice cablu de priză, bec, întrerupător și apoi la WiFi și Google Home. Le-am configurat o dată, acum un an și atât. Funcționează instant și permit oprirea și pornirea tuturor luminilor sau dispozitivelor electronice din casă cu comandă vocală.

Bec LED RGB Hama

Este unul dintre cele mai accesibile becuri RGB LED care permit controlul cu Google Home sau Google Assistant. Era mai ieftin, pe la vreo 60 de lei. Nu știu cum a ajuns la acest preț dar merită urmărit, mai ajunge la sub 100 de lei în fiecare săptămână. Ah, și merge și scăzută luminozitatea la minimum dacă vrei, să fie doar așa pentru decor.