Cămașa cu mânecă scurtă și pantalonii scurți

Ți-ai pregătit garderoba de vară? Știu că vremea capricioasă din ultimele zile nu prea ți-a dat mari speranțe că se apropie vara, dar gata, zilele însorite și frumoase încep să se instaleze. Să uităm, așadar, de culori închise și să trecem la pasteluri și mult alb. 

Printre elementele de bază ale garderobei de vară se află și unele pe care majoritatea bărbaților le evită: pantalonii scurți (în special albi), cămășile cu mânecă scurtă și sandalele, despre care am vorbit aici. Astăzi ne îndreptăm atenția către pantalonii scurți și cămașa cu mânecă scurtă.

        PANTALONII SCURȚI (ALBI)

Când vine vorba de ei majoritatea bărbaților îi evită, în primul rând din motive practice dar și estetice. Pantalonii albi, de exemplu, sunt magnet pentru murdărie fiind foarte greu să îi menții curați pe întreg parcursul zilei. De aceea, îți recomand să încerci dungile, carourile și chiar cei cu modele geometrice. Dacă nu îți place ideea mergi pe o singură culoare: bleumarin, gri închis sau chiar negru. Nu vă recomand să alegeți pe cei cu multe buzunare și nici pe cei cu motive florale. Pe aceștia păstrați-i pentru plajă. Dincolo de culoare, pantalonii scurți devin tot mai rafinați și mai ușor de purtat chiar și în timpul zilei. Ideal este ca lungimea acestora să nu depășească genunchiul, asta dacă ești mai înalt. Dacă ești mai scund încearcă să porți pantalonii scurți…ceva mai scurți. Astfel vei părea mai înalt. Vizual. 

Alege să asortezi pantalonii scurți cu un tricou polo, o cămașă cu mânecă scurtă sau dacă evenimentul o impune, o cămașă cu mânecă lungă. Musai îndoită. Dacă ai ales să adopți o ținută lejeră la pantalonii scurți asortează o pereche de sandale, espadrile, teniși sau o pereche de dock shoes.

pantaloni_scurti_cavaleria.ro

       CĂMAȘA CU MÂNECĂ SCURTĂ

Este ca un smocking cu mânecă scurtă sau o pereche de pantofi cu velcro. Cămașa cu mânecă scurtă este considerată de stilisți un articol vestimentar cu handicap, ce trebuie să dispară. Soluția a fost găsită și se numește tricou polo.

Există numeroase discuții, majoritatea contra, însă cămașa cu mânecă scurtă se încăpățânează să apară în continuare prin magazine. Cele mai căutate modele sunt cele cu imprimeuri florale, de tip hawaian și cele din in. Pentru ținutele formale și semi-formale nu este potrivită în nici un caz, așa că dacă este cald alege mai degrabă o cămașă subțire din bumbac (dar nu atât de subțire încât să fie transparentă) ori de in la care îi poți îndoi mânecile. Totuși, nu mai sus de încheietura cotului. Cea mai bună alegere pe care o poți face când vine vorba de cămașa cu mânecă scurtă este să alegi una cu imprimeu. Fie că alegi flori, carouri, dungi, buline sau orice model îți place, păstrează o notă relaxată, iar dacă este răcoare, o poți purta descheiată peste un tricou sau maiou. Ca și în cazul pantalonilor scurți încălțămintea trebuie să fie una relaxată în ton cu restul ținutei. Îți propun teniși, espadrile sau dock shoes.

cum_porti_camasa_cavaleria.ro_stil copy